10.000 til beste isfisker

Kos på isen. Den andre helga i mars inviterer Hadsel Jeger- og Fiskerforening til ny, stor isfiskekonkurranse på Bergvikvannet.

Kos på isen. Den andre helga i mars inviterer Hadsel Jeger- og Fiskerforening til ny, stor isfiskekonkurranse på Bergvikvannet. Foto:

Til helga lokker Hadsel Jeger- og Fiskerforening nok en gang med isfiskekonkurranse der hovedpremien er 10.000 kroner.

DEL

Søndag 10. mars arrangerer foreningen isfiskekonkurranse på Bergvikvannet, og lokker med 10.000 kroner og vandrepokal i premie for konkurransens lengste fisk.

Andrepremien på 2.000 kroner er heller ikke å forakte, og flere premier vanker også.

Etter mange år med isfiskekonkurranser i kommunen, bestemte foreningen seg for tre år siden å arrangere det som nå er en av de største i sitt slag i Nord-Norge, ved hjelp av sterke bidrag fra lokalt næringsliv og dugnadsinnsats fra medlemmer.

– Vi ser ikke bare på dette som en konkurranse om premier, men ønsker også å få til en hyggelig familiedag på Bergvikvannet. Vi bruker å si at ungene må ta med seg foreldrene sine og komme, sier Per Øyvind Tjeldnes fra foreningen i ei pressemelding.

Arrangøren oppfordrer folk til å ha med varme klær. Skulle noen likevel fryse, stiller foreningen med oppvarmet telt og lavvo der folk kan varme seg.

– Vi har sjekket forholdene jevnlig og kan garantere at isen er solid, forsikrer Tjeldnes, som også opplyser at foreningen har noe isfiskeutstyr til utlån, men anbefaler at folk tar med selv.

Han røper også et enkelt tips til agn: Maggot, som fås kjøpt i sportsbutikkene i regionen.

Artikkeltags