annonse

Asfalten er ferdig lagt

: Hele Storheia-veien er ferdig asfaltert. (Foto: Tor Johannes Jensen)

Onsdag morgen i seks-tida la Veidekke asfalt på de siste metrene av Storheia-veien, etter å ha jobbet døgnet rundt siden mandag.

Tor Johannes Jensen

Klokka 06.15 onsdag var hele den 6,6 kilometer lange strekninga mellom Storheia og fylkesvei 82 på Husby utenfor Melbu ferdig asfaltert. Da la entreprenøren Veidekke fast dekke i krysset til fylkesveien, omtrent et døgn før skjema. Og fristen, som var satt til 11. august, er ennå over en måned unna.

– Det er blitt et veldig bra resultat, konstaterer teknisk sjef i Hadsel kommune, Øyvind Stensø Skjørholm, overfor Bladet Vesterålen.

Samtidig understreker han at selv om asfalten er ferdig, er veien er ikke helt ferdig.

Fredag begynner nemlig Ottar Bergersen og Sønner AS å legge grus på veiskuldrene. Det skal være rundt 30 centimeter skulder med grus på begge sider, så man kan gå der. De fleste plassene blir det ei bredere skulder å gå på den ene sida, også utenfor grusskulderen, opplyser Terje Nikolaisen i uteetaten på teknisk.

– Det blir en veldig fin vei, og når vi får den siste finishen med grus, er vi i mål – og det i god tid før Arctic Race 17. august, sier teknisk sjef.

– Er dere forberedt på å fjerne saue- og kuruker fra veien før syklistene kommer?

– Vi veit jo at asfalten blir varm og at husdyrene liker å legge seg der, så vi har lagt en plan for å spyle og vaske veien for saueskit før arrangement. Veien ligger jo i et utmarksområde med beitedyr, og vi må regne med å fjerne skit når den skal tas i bruk til arrangement. Vi har en plan for gjerding og sikkerhet langs veien sammen med Arctic Race, med gjerder og vakter.

– Også for arrangement som andre sykkelritt og rulleskirenn, har vi hentet inn kunnskap fra andre som har erfaringer med det. Og så gjør vi jo dette i samarbeid med grunneierne, der majoriteten er bønder som er opptatt av dyrene og deres velferd, sier Øyvind Stensø Skjørholm.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse