Hadsel

Extra-handelen er i gang

Extra-handelen er i gang

– Matbutikker betyr masse i livet til oss alle, sa ordfører Siv Dagny Aasvik da hun klipte snora i inngangen til den nye Coop Extra-butikken på Stokmarknes torsdag.

En flokk spente kunder sto samlet framfor inngangen til nybygget på Søndre noen minutter på klokka ti torsdag, og da døra gikk opp, fulgte ordføreren i Hadsel med butikksjef Johann Nilsen ut.

– Jeg har vokst opp med kjøpmann i huset selv og har jobbet i dagligvarebutikk, så jeg kan litt om å flytte fram varer i hyllene og smile til kundene. Og det er godt å ha godt utvalg. Dessuten har matbutikken en funksjon som samlingspunkt, slo hun fast og la til at kommunen er veldig glad for å få de 16 nye arbeidsplassene og forskjønnelsen av området som nybutikken representerer.

Se dette bildet i full størrelse
Tor Johannes Jensen - Spanderte Åpningen ble markert med marsipankake og kaffe.

Spanderte: Åpningen ble markert med marsipankake og kaffe.Foto: Tor Johannes Jensen

Se dette bildet i full størrelse
Tor Johannes Jensen - Nysjerrige Kundene strømmet inn da åpningen var forestått.

Nysjerrige: Kundene strømmet inn da åpningen var forestått.Foto: Tor Johannes Jensen

Da snora var klipt, strømmet kundene inn for å se butikken og feire åpningen med en smak marsipankake.

– Det er en utrulig følelse å se nysjerrige folk samles for å komme inn for første gang. Nå har vi stått på skikkelig hardt, og det skal vi fortsette med for å levere til kundene, sier butikksjefen til Bladet Vesterålen.

Den aller første gjennom kassa var Mats Ole Birkeland og sønnen Koldevin (2).

– Jeg kjøpte bare ei flaske brus for å være først. Men jeg rakk å se at butikken er både lys og fin, og større når du kommer inn, enn det ser ut for fra utsida.

Nå er han på tur inn igjen:

– Jeg har jo ei smørbrødliste som skal handles, forteller han til Bladet Vesterålen. Og nå har han med seg varescanner for å teste det selvbetjente Shop Express-systemet.

– Jeg har testet det tidligere og syntes vel det var litt tungvint. Men når jeg har prøvd det litt flere ganger, blir jeg nok mer vant til det, tror han.

Tor Johannes Jensen - Først Mats Ole Birkeland og sønnen Koldevin var første betalende kunder i nybutikken. Nå er de klar for en runde til, med egen varescanner.

Først: Mats Ole Birkeland og sønnen Koldevin var første betalende kunder i nybutikken. Nå er de klar for en runde til, med egen varescanner.Foto: Tor Johannes Jensen