Torsdag inntar «The late bloomer» – Stein Torleif Bjella – Hurtigrutens Hus på Stokmarknes, sammen med Eirk Øien (kontrabass) og Geir Sundstøl (gitar og greier, ifølge Bjella.

Artisten fra Ål i Hallingdal solodebuterte i 2009 med vise-/countryalbumet «Heidersmenn» og fulgte sterkt opp med «Vonde visu» i 2011 (nådde 3.-plass på VG-lista) og «Heim for å døy» i 2013 (førsteplass på VG-lista).

Massevis av band

– Jeg hadde forut spilt i massevis av band, alltid, forteller Bjella, og forsikrer at ambisjonene alltid har vært til stede, og at han liker å være i et samspill.

Nå gleder han seg stort til å komme til Vesterålen, som han såvidt har vært innom tidligere. Og han liker tydelig å kjøre bil, og oppleve natur og landskap fra veien.

– Ja, jeg skal kjøre bil fra Horten til Bodø, og senere opp til Alta. Og så skal jeg kjøre nedover igjen gjennom Sverige. Bandet tar fly, forteller han.

Nytt album på gang

Bjella jobber nå med et nytt album, men tør ikke si når det kommer ut. Sannsynligvis får du høre noen sanger derfra under konserten torsdag.

Selv med stor platesuksess, har spellemannprisvinneren valgt å bli boende i heimtraktene.

– Det er jo midt mellom øst og vest, og det er lettvint å reise imellom. Og så er det greit å bo nær familien, begrunner han.

– Du går vel på ski, også?

– Ja, jeg går litt på ski, med hund, sier Stein Torleif Bjella, som synes artistjobben er verdens kuleste.

Det får du nok se på torsdag.