Det sa kreftkoordinator Siw Norheim, som er initiativtager sammen med Heidi Torkildson Ryste.

De ønsket å skape en samlingsplass for folk som har hatt eller har kreft, og for pårørende. Og mens folk prater sammen over kaffebordene, sier initiativtagerne at de er veldig godt fornøyd med oppmøtet første gang.

– Her er 28 i dag, utenom oss, og jeg vet om flere som kommer etter hvert, de er forhindret av behandling, sier Nordheim.

Etter innledende besøk fra Gynkreft-foreningen og info om kreftklinikken Montebello hvor alle kreftpasienter kan henvises, tok Rysthe ordet og sa at de gjerne vil ha innspill om temaer som kan tas opp framover.

Nordheim fortalte da om Rysthes bok om egen kreftbehandling, «Heia Heidi». Den kom i høst og er en samling av hennes egen kreft-blogg under behandling og fram til friskmelding.

– Jeg synes det var ei så bra bok, sa Siw Norheim. – Ikke minst fordi den også inneholder mye humor midt oppi det hele!

Og mens forsamlingen fortsetter på kaffen og praten, sier Norheim at dette initiativet tydelig er ønsket.

– Og hvis det er noen bedrifter som føler for å bidra i denne saken, for eksempel med lokale, så er det bare å ta kontakt med oss.

Praten går ennå livlig rundt bordene idet Evelyn Ulriksen må gå litt tidlig, men hun smiler og sier: – Ja, dette var en veldig god idé. Det er godt å ha et sted å prate om sånne ting også.