Det blir dans over to hele dager, slik det var både i juni og august, med et solid knippe artister som alle spiller både lørdag og søndag.

Og de som trenger å etterfylle kalorier innimellom dansen, kan kaste seg over sesongens første julemat, som serveres gjennom helga.

Fikk toppkarakter

Arrangør Rino Klaussen gleder seg over at dansegallaene i Hurtigrutens Hus allerede har begynt å få godt rykte:

– Vi fikk beste karakter i Norges største dansemagasin «De Danseglade» etter dansehelgene vi hadde tidligere i år, med topp score for kvaliteten på dansegulvene, inneklima, servering, sanitært og renhold, musikk, lyd, parkering og partyfaktor. Så vi har litt å leve opp til, smiler han.

Ole Ivars

Ole Ivars nærmer seg 46 år på veien som band og har en karriere som få andre norske band kan skryte av. De spilte til dans fra scenen da Den norske Opera ble åpnet i Bjørvika, har seks spellemannspriser på peishylla, har solgt over en million plater, og er kåret til tidenes norske danseband i NRK.

Til helga spiller de antagelig opp med landeplager som «Nei, så tjukk du er blitt», «Jag trodde änglarna fanns», «Kongen av Campingplassen» og «Samefolkets land».

Se «Nei, så tjukk du er blitt»

Artikkelen fortsetter under videoen

Ferskt album og ønskelåter

Når de kommer til Stokmarknes, er det med et ferskt album i bagasjen. «Stjerneklart» har fått høye salgstall allerede, og de danseglade i Vesterålen vil nok få smakebiter.

På Stokmarknes presenterer Ole Ivars også «Ønskebrønnen» – der publikum kan sende inn eller SMS-e låtønskene sine, og bandet plukker ut fem av sangene.

Polarlys

Det står flere enn Ole Ivars på programmet i helga. Polarlys, med en miks av veletablerte og yngre dansebandmusikere, har hatt oppdrag i kø siden etableringen for et års tid siden.

Blant annet spilte de i to dager på Norges største dansefestivalen i Sel tidligere i år.

Debutplata har fått gode omtaler, og og deres første musikkvideo ruller hver helg på NRKs «Dansefot Jukeboks».

Se Polarlys: «Herregud»

Artikkelen fortsetter under videoen.

Chatrin og Hilde&Bjørn

Videre på programmet står også Countryjenta Chatrin, som er kjent fra TV2s Artistgalla tidligere i år og som vokalist i jentebandet PMS fra Mo i Rana.

Hun slo igjennom i 2008 da hun med sin særegne stemme fremførte mange av sine dansbare countryperler under countryfestivalen på Leknes.

Hun synger også på duetten «Når ord ikke strekker til» på Polarlys’ debutplate.

Hilde & Bjørn er en velkjent lokal duo som også vil underholde med tangenter, stemme og egne arrangementer til helga.