Det antas at båten som har vært observert på fjorden, er gått til land igjen. Vi er i ferd med med å avslutte søket, men andre ressurser søker fortsatt i området, opplyser politiet.

De opplyser også at det heller ikke er savnet noen båter eller personer, hverken fra Melbu eller Fiskebølsiden.

Det var like før klokken 12 Bodø radio gikk ut med at det er kommet et mayday-melding på kanal 16.

Båten skal befinne seg i Hadselforden, på Fiskebølsiden, og flere fartøy er underveis.

KV Heimdal er nylig gått fra Sortland og er på vei for å hjelpe havaristen.

Helikopter fra Evenes

Redningshelikopter er nå kommet fram fra Luftambulansens base på Evenes, og skal begynne søket fra Melbu mot Fiskebøl. To andre båter skal befinne seg i området, og assisterer i søket.

– Vi er underveis .Der er andre ressurser i området kystverket sin beredskaps- og slepesbåt Crusader den ligger i Hadselfjorden nå, mellom Melbu og Fiskebøl. Og vi har også  to båter på tur i full fart nå, sier operasjonsoffiser ved kystvaktbasen på Sortland,  Rune Svartsund.

Forsvant i neste øyeblikk

Ved Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) har Finn Tore Sortland tråden i letesaksjonen som nå pågår.

– Det foregår en leteaksjon, basert på observasjoner fra en fritidsbåt som ligger og fisker i Hadselfjorden. Han så båten det ene øyeblikket også ble den borte det neste øyeblikket. Med de opplysningene i bunn velger vi å sette i gang en søkeoperasjon. Vi går ut på kystradioen og har gått ut med melding til alle båter og ber dem gå inn i søk. Søket blir ledet av kystvaktskipet Heimdal, sier Sortland.

Det skal være en 20 fots aluminiumsbåt av typen Buster som man nå leter etter, for å finne ut om den har snudd og gått tilbake til utgangspunktet, eller havarert. Hadselbåten Maximus er blant de som deltar i søket, to mob-båter bistår også i søket.

– Der er flere båter i områder som søker, og helikopter er akkurat kommet inn i området nå og er i gang med søk, sier han.

Det letes akkurat nå blant annet i området rundt Holdøya og ved lakseoppdrettet som ligger utenfor Fiskebøl, der båten sist skal ha vært observert.