Teller ned til LoVe LAN

Bildet er fra LoVe LAN 2008. I slutten av februar arrangeres årets utgave av datatreffet i Vesterålshallen på Melbu.

Bildet er fra LoVe LAN 2008. I slutten av februar arrangeres årets utgave av datatreffet i Vesterålshallen på Melbu. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Det skal konkurreres i både Guitar Hero 3 og Counter Strike 1.6 når vinterens store datatreff arrangeres på Melbu i slutten av februar.

DEL

Siste helga i februar går årets utgave av LoVe LAN av stabelen i Vesterålshallen på Melbu. Ungdom fra 13 år og oppover inviteres blant annet til å delta i ulike konkurranser med pengepremier på til sammen 19.000 kroner.

En rekke lokale bedrifter støtter datatreffet med utstyr, penger og ekspertise.

– Uten all støtten ville det ikke blitt noe LoVe LAN, sier leder for årets datatreff, Morten Arntun.

Krisemøte

Men LoVe LAN 2010 blir det, selv om arrangørene innrømmer at ikke alt har gått på skinner i forbindelse med forberedelsene.

– Vi hadde et krisemøte tidligere i januar hvor vi kom fram til at vi har hatt litt problemer med å få kompetanse til nettverksoppbygging og drifting av nettverket under LAN-et. Denne kompetansen er nå på plass, så LAN skal det bli. Vi har jobbet mye de siste tre månedene, så vi gleder oss virkelig til oppstart 26. februar, sier Arntun, som leder et lag på 24 personer som jobber med årets datatreff.

350 plasser

I fjor opplevde noen ungdommer å måtte snu i døra fordi det ikke var nok plasser i Vesterålshallen. Dette håper arrangørene å unngå i år.

– Vi har gått til innkjøp av bord i år, slik at vi skal unngå å måtte sende noen heim. I fjor måtte de som møtte i døren uten forhåndsbestilling dessverre snu, men i år lover vi at det skal bli bedre. Vi stiller med 100 flere plasser enn i fjor, hvilket betyr at vi kan ta i mot 350 deltakere, sier Morten Arntun.

Rusfritt

28 dager før det hele braker løs i Vesterålshallen på Melbu er det solgt i overkant av 50 billetter til LoVe LAN 2010.

Datatreffet er et rusfritt arrangement, og arrangørene varsler nulltoleranse hvis det møter opp påvirkede deltakere eller besøkende.

Det er foreldrene til 10. klassingene ved Melbu skole som har ansvaret både for vaktholdet og kantinedrifta under arrangementet.

Artikkeltags