iHarstad: Reisekundene frykter å ikke få brukt flybilletter de allerede har betalt for.

– Det kan være lurt å sitte litt på gjerdet slik situasjonen er nå, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring i en pressemelding.

Mandag morgen ble det kjent at flyselskapet ikke har lykkes med sin alternative finansieringsplan, og at styret nå vurderer om det er muligheter for videre drift.

Dette skaper bekymring hos reisekundene.

– Det er mange som kontakter oss nå i kjølvannet av meldingen som kom i morges. De ønsker å vite om de har noen form for sikkerhetsnett i reiseforsikringen dersom dette ender med at flyselskapet går konkurs, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

– Reiseforsikringen gjelder som normalt, og dekker hendelser som avbestilling grunnet sykdom, forsinkelser, sykdom, tyverier og en del andre uforutsette hendelser. Men en forsikring dekker ikke konkurser, sier han.

Flyselskapet selv forteller at flyvningene mandag går som normalt, men at tiden fremover er usikker.

– Hvis du absolutt må bestille en reise nå, og det ikke finnes gode alternativer, kan det være lurt å velge en fleksibel billett, og ikke minst bruke et kredittkort. Da betaler du med bankens penger og kan stå sterkere hvis noe skulle skje, sier Andreas Handeland i If og Europeiske Reiseforsikring.