Vegtrafikksentralen nord meldte søndag kveld om mye elg i veibanen på E10 og langsetter veien mellom Fiskebøl i Hadsel, og Laupstad over kommunegrensa til Vågan.

Oppfordringen til veifarende er å være oppmerksom og kjøre forsiktig.

Hvis man er så uheldig å kjøre på dyr, må man alltid melde fra til politiet.

– Vi har ikke fått melding om påkjørsler, men er varslet via viltforvalteren, opplyser vakthavende på Vegtrafikksentralen til Bladet Vesterålen.

Vil ha bedre sikring mot elgen

Seks-sju dyr

Viltforvalter Harald Andersen opplyser at det har vært seks - sju dyr langs veien og flere nestenkollisjoner. Det har vært folk ute for å forsøke å jage dem, men uten særlig hell. Det dreier seg blant annet om to kalver som går aleine.

– Folk må bare være forsiktige, oppfordrer han.

Det kan være vanskelig å unngå kollisjon hvis uhellet først er ute og man møter elg i veien, fordi det er vanskelig å forutsi hva den gjør.

Bør ikke skremmes

Noen gode råd fra TV2.no er å holde lav hastighet og holde godt øye med begge sider av veibanen – og dersom man ser spor i veikanten, må man regne med at det er dyr i nærheten.

Hvis man ser elg i veien foran bilen, bør man dimme ned til nærlys og blinke – og ikke skremme elgen med å tute. Blir elgen skremt, blir den ekstra uforutsigbar i oppførselen.

Dersom det ikke er mulig å unngå kollisjon, kan det være bedre å treffe bakparten av dyret, siden den delen er lettere og har lavere tyngdepunkt.

Glimt som av refleks i mørket, kan bety elg: Øynene reflekterer nemlig billyset.