Tirsdag morgen skulle Hamansen-Wallstad i Sortland Volleyballklubb til volleyballbanen midt i Sortland. Banen har gjennomgått sin første hele utesesong, etter at den ble satt opp i fjor.

– Jeg skulle bare sette inn det siste som sto ute, og bytte lås på den fra den Bluetooth-låsen vi bruker på sommertid. Så så jeg at den ene vaieren hang, forteller han.

Slik Vesterålen Online skrev først, viste det seg å være flere vaiere som hang og slang. Og Hamansen-Wallstad er sikker på at de ikke slet seg av seg selv.

– Noen må ha brukt tid

– Først tenkte jeg det var et uhell, og så så jeg nærmere på dem. Det var deler som var borte, sier han.

– Dette er ikke noe som løsner bare ved et uhell, eller ved at noen klatrer over vaierne. De som har vært her må ha brukt tid, slår han fast.

Slik det ser ut, er det ikke mye som er stjålet. For alt Hamansen-Wallstad vet er delene kastet på skogen.

– Det gikk opp for meg at noen hadde kjeda seg voldsomt her, sier han.

Masse ekstraarbeid

Saken blir neppe politianmeldt. Hamansen-Wallstad viser til at det ikke er gjenstander for store pengeverdier som er borte. Men irriterende er det.

– Det blir veldig mye styr og ekstra arbeid, på toppen av et anlegg som allerede drives igjennom stor bruk av folks fritid. Det er jævlig irriterende. Her har vi laget dugnad og åpnet banen for allmennheten – og ikke først og fremst for de voksne, men for barn og ungdom, sier han.

Det han håper er at folk tenker seg om. Og at folk i nærområdet holder øye med banen – enten de bor i nærheta eller bare går forbi.

– Anlegget er godt synlig, minner han om.

– Det hadde vært kjekt å få snakket med de som har gjort det, om noen vet hvem det er, legger han til.