Ved kaia der redningsskøyta har base på Myre, ligger nye RS Halfdan Grieg. Det vil si – det er en ny brukt båt. Bygd i 2007, men godt rustet for den tjenesten som skal ytes. Skipper Hallstein Nilsen er godt fornøyd med båten – større og med mer utstyr.

– Dette er en større båt og med større motor enn den gamle. I tillegg har den slepevaier på 300 meter som gjør oss i stand til å slepe båter på en sikrere måte. I tillegg har vi fått bedre utstyr for slukking av brann. Kort sagt; vi er bedre rustet til å drive redningstjeneste. Det er er viktig når vi skal ut i all slags vær og på forskjellige oppdrag, sier Nilsen.

Selv har han jobbet på redningsskøyta i 38 år – i 24 av disse som skipper.

– Jeg hadde ikke vært i jobben så lenge om jeg ikke hadde trivdes. Jobben vi gjør blir satt pris på. Og vi som jobber her tilbringer mye tid sammen og må fungere som godt team, om vi skal gjøre en god jobb. Og det føler jeg at vi gjør, sier Nilsen.

Det er ikke bare ny båt de har fått. Samtidig som båten kom til Myre flyttet de inn i nye og større lokaler. Velferdsstasjonen er sentralt i Myre havn med kort avstand til redningsskøyta. Nå har de fått tre soverom, stue, kjøkken, dusj, garderober og vaskerom.

– Dette er større og bedre lokaler. Nå har vi hvert vårt soverom og har ellers fått større lokaler å boltre oss i. Med bedre bekvemmeligheter skaper det mer trivsel på jobb, sier Nilsen.