Seks leiligheter – i størrelser fra 52 kvadratmeter og ett soverom til 90 kvadrat og tre soverom – sentralt og fritt, med flott utsikt, skryter Håkon Ulriksen. Utearealet er asfaltert og klart. Trappa opp til andre etasje slynger seg rundt heissjakta, og vi prøver heisen opp.

De første er allerede innflyttet, og vi får en tyvtitt inn i leiligheta. Store vindusflater med balkong utafor.

– Hit skal jeg flytte når jeg blir gammel, sier Ulriksen, med et blikk ut mot Riskjosen. Men tilføyer – Det er lenge til.

– Hvis vi ikke bygger nok et bygg lenger opp, da ønsker jeg meg dit. Jeg vet ikke.

Siste hånd på verket

– Heis er et krav for å få godkjenning og ferdigattest, sier Håkon Ulriksen. Fremdeles er håndverkere i full sving i første etasje, med mål om å få det innflyttingsklart til jul.

– Det skal bli travelt, sier Ulriksen med et smil. Han sier seg likevel imponert over hvor raskt det har gått å få bygget ferdig:

– Det er bare et år siden vi sto her sist. Særlig har det gått unna i det siste. 32,5 millioner ender vi på – som avtalt – og byggetida er også som avtalt med entreprenør.

Samler

– Her får vi nye, flotte kontorer. I denne enden samler vi vårt. Lenger bort skal Polar eiendom inn på 80 kvadratmeter, i tillegg kommer møterom og kantine i et romslig fellesareal, forteller Ulriksen. Glassvegger vender inn mot kjernen i næringsdelen og noen mindre kontorer, beregnet for utleie og å kunne romme to arbeidsplasser.

– Vi har sendt inn tilbud til kommunen, på deres søknad om Gründerhage. Blir ikke dét aktuelt, leier vi ut sjøl.

Risiko

– Dette er ei spesiell satsing. Det er nok det mest risikofylte jeg har gjort. Enkel hoderegning tilsier at det tar lang tid før det er betalt. Men jeg kunne like gjerne investere pengene her som å betale dem i skatt, sier Ulriksen, og humrer.