I 21-tida tirsdag kveld sto tribunen på Melbu stadion i flammer.

Tribunen var ei side av en klubb som også har prestert sportslig på høyt nivå over lang tid. Det overbygde anlegget hadde sitteplasser under tak for rundt 300 mennesker og sto fram som en pryd for en klubb som legger stolthet i å ha alt på stell. Sammen med klubbhuset og andre fasiliteter ved banen vitnet tribunen om et frivillig engasjement og innsatsvilje som veier opp for at man ikke har en større by i ryggen. Når man løfter i flokk, kan man løfte stort.

Les også

– Så lenge jeg var på jobb, måtte jeg bare forholde meg profesjonelt. Tårene kom da jeg kom heim

Den store dugnadsinnsatsen som preger Melbo IL gjør også at mange kjenner et særlig eierskap til det de har vært med på å bygge opp, slik som tribuneanlegget. Når det gikk opp i røyk i løpet av en liten kveld, vekker det mange følelser. De må man bare slippe løs når det står på.

Samtidig, som en av ildsjelene i klubben selv sier til Bladet Vesterålen, det skjer verre ting i verden.

Skadene er bare materielle og ingen liv gikk tapt. Det er viktig å beholde perspektivene, og det er beundringsverdig at de som står midt oppe i det, kan komme med den påminnelsen. Men brannen kom tett på mange, fordi de har lagt ned krefter, tid og ressurser i å skape det som nå er en ruin.

I dag har Melbo IL velvilje og sympati langt ut over sørsida av Hadseløya, og langt ut over fotballfamilien. Det nedbrente bygget og det store ødelagte området på banedekket, vil bli møtt av utstrakte og hjelpevillige hender. Melbo IL vil nok også få de tilbudene klubben trenger om alternative heimebaner så lenge det trengs. Det er langtfra noen ønskesituasjon å måtte spille heimekamper annetsteds, men mange vil være med for å gjøre det beste ut av det.

Klubben vil nok reise seg opp av branntomta. Ildsjelene i Melbo IL og på stedet ser allerede framover, og når man har ristet av seg sjokket, er det tid for innsats. Det går an å ha trua på at banen igjen vil framstå grønn og innbydende på nytt, og forhåpentligvis vil det ikke gå altfor lenge før både heime- og bortesupportere kan finne ly for regn og vind, komfortabelt vaglet opp i et nytt tribuneanlegg man kan være stolt av.