Påtalemyndigheten ber om fire ukers varetekt for hver av de fire som er tiltalt for voldtekt i Vesterålen helga som var. Grunnen er fare for bevisforspillelse, forteller politiadvokat Elaine Pettersen Skagtun til Bladet Vesterålen.

Skagtun forteller videre at fengslingssakene kommer opp i Salten og Lofoten tingrett i dag torsdag 3. november. De siktede behandles to og to: Den ene saken går klokken 11.30, den andre klokken 13.30.

– Vi bruker Salten fordi det er større tilgang på ressurser der, sier hun.

Har gjort avhør

Søndag ble det kjent at politiet gjorde åstedsundersøkelser i og rundt et busskur i Kleiva i Sortland kommune. Politiet holdt seg taus om årsaken fram til onsdag, da de gikk ut med at fire menn var arrestert og siktet for seksuelt overgrep.

Politiet har per torsdag morgen fullført avhør av de fire mennene, ifølge Skagtun.

– To nekter

Av de fire mennene som er siktet for seksuelt overgrep i Vesterålen i helga, har minst to av dem nektet straffskyld, skriver VG.

Per onsdag kveld hadde avisa fått kommentarer fra to av fire som forsvarer de siktede mennene. Advokatene Tor Haug og Rune Nielsen er de som forteller dette.

– Min klient stilte seg helt uforstående til det siktelsen lyder på, nemlig at det skal ha vært en voldtektsepisode. Min klient sier at han ikke har hatt noe med det å gjøre i det hele tatt, sier Haug til VG. Hans klient samtykker heller ikke til varetektsfengsling.

Nielsen hadde ingen videre kommentar per onsdag. De to andre er forsvart av advokatene Hanne Skare og Svein Skipnes, men ingen av dem hadde kommentar til VG på det tidspunktet.

Per torsdag morgen har situasjonen ikke forandret seg for Hanne Elise Skare.

– Det er for tidlig å gå inn på de spørsmålene nå. Min klient blir fremstilt for fengsling klokken halv to, og da blir tema både spørsmål om straffskyld og forklaring, sier hun idet Bladet Vesterålen tar kontakt.

Bladet Vesterålen følger opp saken.