Tre måneder etter uhellet i Ånstadblåheia har Sortland Alpinklubb nådd målet om finansiering for ny heis og trakkemaskin. Det er klart etter at Samfunnsløftet innvilget tre millioner kroner og forsikringsoppgjøret er klart. Tidligere har klubben mottatt 2,5 millioner kroner fra næringsliv, private, lag og foreninger, 300.000 fra Fortum Vinn vind og 1,2 millioner fra Sortland kommune.

– I forrige uke gikk flagget til topps hos oss i klubben. Da signerte vi kontrakter på ny heis og ny tråkkemaskin, sier styreleder Richard Johansen.

Klubben har også jobbet iherdig med å gjøre de nødvendige avklaringer for å få forlenget heisen. – Den nye heisen vil forlenges med 80 meter som gir større muligheter for å utnytte hele alpinbakken, sier Johansen. – Dette har vært et ønske i mange år, og vil gjøre alpinanlegget enda mer attraktivt. Samtidig vil den nye tråkkemaskinen gi muligheter for å lage flere typer hopp og vinterparkaktiviteter.

Allerede torsdag kveld ble første del-leveranse på heisen levert i Ånstadblåheia.

– Nå får vi med oss hele sommeren og høsten på å rigge klart for neste sesong, som betyr at vi vil være klare til åpning til vinteren igjen. Det betyr alt for klubbens økonomi, og ikke minst for alle brukerne av bakken, sier styrelederen.

Det er et takknemlig styre i Sortland alpinklubb som takker for at de nå har kommet i mål:

– Tusen, tusen takk til alle som har bidratt; bedrifter fra hele regionen, idrettsklubber, foreninger, FAU og private. Vi er målløse over støtten vi har fått, og gleder oss enormt til å ta dere imot igjen til vinteren.