I koronaårene 2020 og 2021 var det svært få konkurranser som ble gjennomført, og idretten lå mer eller mindre på vent. Derfor tok idrettsprisen også en pause.

– Nå tar vi opp tråden igjen, og vil dele ut prisen til den utøveren eller det laget som sto bak en stor bragd i 2022. Dette blir åttende gangen, og vi kan slå fast at idrettsprisen for lengst er blitt en tradisjon. Som lokalbank er vi opptatt av å løfte fram den aktiviteten som skjer og de gode prestasjonene, sier banksjef Yngve Oshaug i Sparebank 68° Nord på Sortland.

– Kan være en motivasjon

Som tidligere, deles idrettsprisen ut i samarbeid med Bladet Vesterålen, og hver og en av finalistene vil etter hvert bli presentert for leserne.

– Det er kanskje enda viktigere enn før med en sånn pris, nå når idretten har fått seg en knekk under pandemien. Alle som holdt ut og trente under den perioden fikk aldri vist hvor gode de er. I 2022 fikk utøverne endelig lov til å konkurrere igjen, og vi tror at idrettsprisen, som én av flere faktorer, kan være en motivasjon for de beste. For yngre utøvere er det også viktig å ha noen å se opp til og noe å se fram til, sier redaktør Morten Berg-Hansen.

Han sitter i juryen som skal plukke ut inntil fem finalister blant de foreslåtte kandidatene dere sender inn. Det gjør også banksjef Yngve Oshaug og idrettsentusiast Ole Petter Bergland bosatt i Andøy.

I første omgang ønsker vi at Bladet Vesterålens lesere sender inn forslag til hvem dere mener fortjener prisen.

Du kan foreslå kandidater til Sparebank 68° Nords idrettspris for 2022 ved å sende navnet på kandidaten og en kort begrunnelse med henvisning til en eller flere konkrete prestasjoner på e-post til sporten@blv.no. Det kan du gjøre til og med 10. november.

Slik er kriteriene

Prisen skal gå til en lovende idrettsutøver eller et lag, som har utmerket seg spesielt og som er hjemmehørende i regionen. Enkeltutøvere fra Vesterålen som driver idrett andre steder kan også tildeles prisen.

Lag eller enkeltpersoner som vurderes til prisen må være utøvere av en idrett som er registrert som medlem av Norges Idrettsforbund.

Juryen presiserer at man ikke kan nominere trenere, ledere eller klubber. Kun utøvere eller lag innenfor en klubb. Det er kun nødvendig å nominere hver enkelt kandidat én gang.

De kandidatene som går videre til finalerunden, kan du etter hvert stemme på i ei åpen avstemning på blv.no.

Idrettsprisen: Tidligere vinnere

2020 og 2021: Ingen utdeling på grunn av pandemi.

2019: Langrennsløper Johan Lien Nordeng fra Øksnes.

2018: Fotballspiller og alpinist Linnea Solvoll Laupstad fra Øksnes.

2017: Syklist Magdalene Lind fra Sortland.

2016: Volleyballspiller Cecilie Woie fra Øksnes

2015: Tromsø IL-spiller Lasse Nilsen fra Andøy.

2014: Volleyballspiller Susann Jægtnes Bech fra Sortland.

2013: Andenes drill.