Forrige helg vant hun to slalåmrenn i Levi i Finland og er nå ranket som den 7. beste kvinnelige alpinisten i Norge.

– Jeg har fått beskjed om at jeg er kvalifisert for E-cuprenn, men jeg må bare bestå noen fysiske tester før det er helt klart. Blant annet må jeg gjennom 3.000 meter, benkpress, knebøy og mageøvelser, og klarer jeg ikke dem denne måneden kan jeg ta dem senere. Jeg tror det skal gå helt fint, forteller Eilertsen.

Skader

20-åringen forteller om en sesongoppkjøring som har gått etter planen.

– Etter flere år med skader og problemer med nakken og hodet, går det nå kjempefint. Kroppen har fungert veldig bra i sesongoppkjøringen og jeg har deltatt på alt, forteller Eilertsen som også har store ambisjoner som alpinist.

– Det langsiktige målet er å bli verdens beste alpinist, men først må jeg hevde meg nasjonalt og i Europacupen. Jeg har startet klatringen og jeg er fornøyd med rankingen akkurat nå i Norge, forteller Eilertsen.

NM-medalje

Foruten Europacupen, er Norgesmesterskapet (NM) i mars sesongens store mål.

– NM er i Trysil, dit jeg skal flytte nå, og der er målet en pallplass. Det er slalåm som er min beste disiplin, men jeg håper å kunne hevde meg også i storslalåm. Jeg trenger imidlertid mer tid på å komme i form i storslalåm, forteller Eilertsen.

Før jul skal hun kjøre FIS-renn både på Bjorli og i Trysil.

– Det blir hektisk både før og etter jul. Det er renn nesten hver helg i vinter, og det blir ikke tid til å være mye hjemme på Sortland, forteller Eilertsen.