(Fremover)

Klokken kvart på to tirsdag formiddag, rykket politiet ut etter en melding om funn av et «objekt» nord for Bjerkvik. Senior talsperson ved Forsvarets operative hovedkvarter på Reitan, oberstløytnant Reidar Flasnes, sier til Fremover at Forsvaret har mottatt bistandsanmodning fra Nordland politidistrikt om å klarere et objekt som sannsynligvis inneholder eksplosiver.

– EOD-personell (Explosive Ordnance Disposal) fra Forsvaret er på vei for å bistå politiet, sier Flasnes klokken 15:30 tirsdag ettermiddag.

Ove Hansen ved politiets operasjonssentral Nordland forteller til Fremover at det er i forbindelse med rydding av veien at man har kommet over noe forsvarsmateriell som stammer fra krigens dager.

Politiet har avventet å nærme seg det oppdagede objektet mens de venter på Forsvaret. Forsvaret har ikke ønsket at noen skal nærme seg funnet da det er uklart hva det er og hvor farlig det kan være.

Like etter klokken 17.00 opplyser operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Lars Halvorsen, at Forsvaret og politiet er ferdig på stedet.

– Gjenstanden, som beskrives som en blindgjenger, blir tatt med av Forsvaret til Setermoen hvor den blir destruert.

En blindgjenger er eksplosiv ammunisjon som ikke fungerer som den skal, men blir liggende udetonert i nedslagsområdet. Kilde: snl.no