– Er det noen andre som opplevde at det var forsvunnet drivstoff fra bilen i natt, var spørsmålet Kjetil Kristensen la ut på Facebook-gruppa «Du veit du bor på Kleiva når» mandag morgen.

Kristensen bor på Holand, og han er hundre prosent sikker på at han hadde kvart tank på bilen da han parkerte den søndag.

– Søndag var det tre-fire streker igjen på dieselmåleren. Jeg har aldri kjørt med under to prikker på tanken. Da kommer lyset på, og da er vi panisk. Men mandag morgen var det skåle tomt, sier Kristensen.

– Mandag morgen vil jeg si at det var én liter igjen. Telleverket viste at jeg hadde ei mil jeg kunne kjøre. Jeg var veldig spent på om jeg kom meg til bensinstasjonen, men jeg fikk fylt, forteller han.

Han er også sikker på at det ikke har oppstått noen lekkasje. Han så ikke tegn på det hjemme, og det har heller ikke lekt ut av bilen etter fylling.

Det er ikke tegn på innbrudd på drivstoff-lokket, men Kristensen innrømmer at bilen har stått åpen.

– Det er jo ikke noen verdier i bilen. Statoil-koppen er den som er verdt mest, og den er ikke verdt et knust vindu, sier han.

Flere biler

Bileieren tar det hele med greit humør. Han anslår at tyvene så langt ser ut til å ha fått med seg 10-15 liter diesel. Men med en dieselpris som fort når 25 kroner literen, slår han fast at det er verdifulle dråper – og han er spent på om det kan ha vært stjålet mer. Det står nemlig to biler til på gårdsplassen som han ikke har fått sjekket i skrivende stund, siden han måtte på jobb mandag morgen.

Han slår også fast at tyvene ikke har tatt med seg 20 liter drivstoff som også sto på eiendommen.

Med det har han heller ikke anmeldt saken ennå. Han vurderer om han skal gjøre det.

– Har du opplevd noe liknende før?

– Nei, ikke i det hele tatt.

Ikke flere rapporter

Politioverbetjent Trond Olsen forteller at politiet i Vesterålen ikke har fått noen meldinger om drivstoff-tapping den siste tiden.

– Det kommer jo fra tid til annen, og det kan jo også skje uten at folk merker det. Men det har ikke vært meldinger de siste dagene, sier han.