Det hører med til sjeldenhetene at et lag går gjennom Nissecupen i handball uten å avgi poeng. Når så skjer er det selvfølgelig en prestasjon det står respekt av.

Årets utgave av den uhøytidlige romjulsturneringen vil gå over i historien som spesiell. Fem kamper og fem strake seire. Juletragedien viste seg som det suverent beste laget da den 17. utgaven av Nissecupen i handball ble avviklet onsdag.

Laber deltakelse

Nissecupen har siden starten samlet fire-fem lag både i dame- og herreklassen. Om det er pandemien som skal brukes som forklaring på årets beskjedne deltakelse vites ikke.

I klassen for eldre ungdom/voksne var det kun 24 deltakere - åtte damer og 16 herrer. For å få avviklet turneringen måtte dame- og herreklassen slås sammen. Selv da ble det ikke flere enn tre lag som skulle kjempe om mål, poeng og heder.

For Nissecupen er nemlig litt mer enn en vennskapelig turnering i romjulen. Prestisjen i å kunne titulere seg som Lødingens beste lag står høyt i handballbygda.

Barn og unge

Først ute i turneringa var også i år barn og unge. I disse klassene kåres det ikke noen vinner.

Innsatsen og spillegleden er likevel minst like stor som i klassen for eldre ungdom/voksne. Også her var det en markant nedgang i antall deltakere. Kun 31 spillere fra 1. til og med 9. klasse er langt, langt færre enn det som var tilfellet før pandemien.