Øksils damevolleyballag møtte Oslo Volley i Øksneshallen lørdag. Det var en kamp med visse forventninger:

– Oslo-laget rykket i fjor ned fra eliteserien, og stallen består av flere rutinerte spillere. Oslo Volley har så langt i år vunnet alle sine kamper og dermed troner de stødig på toppen av tabellen, sto det i forkant av kampen på Øksils hjemmeside.

Der varslet de samtidig om at Øksil stilte med redusert stall.

Publikum reiste seg

Alt det til tross – i Øksneshallen gikk det Øksils vei. Først i det ene settet. Så i det andre. Det var i stor grad jevne sett, men der Øksil var hakket bedre.

I en sport der man spiller best av fem reiste publikum seg mot slutten av det tredje settet – da Øksnes-damene plutselig var ett enkelt poeng unna seier mot et så langt ubeseiret Oslo-lag. Oslo hadde så langt tatt tre seire i serien,

Ikke helt uten kamp, da. Oslo-spillerne skjerpet seg skikkelig da de var poenget unna å tape. Etter hvert som Oslo nærmet seg utlikning, kunne man nesten høre publikums hjertebank over trommene på tribunen.

Men i Oslos fjerde kamp skulle laget få seriens første nederlag: Tre strake sett tatt av Øksil.

– Et av de beste

– Det er over all forventning, sier Ragni Steen Knudsen, en av de mest profilerte spillerne på Øksil.

– Oslo er jo et av de beste lagene i førstedivisjonen. Vi var klare for kamp. Men vi følte at vi gjorde mindre feil, og presset mer på serven, nevner hun.

Knudsen mener at Øksil er styrket i år i forhold til forrige sesong.

– Det var et ganske ungt lag tidligere. Jeg føler at vi er litt forsterka – vi er gode på det tekniske, og tøffe, sier hun.

Øksil har så langt spilt to kamper i årets førstedivisjon, denne inkludert, og har vunnet begge. Neste kamp blir en cupkamp mot Bodø, ifølge Knudsen.

– Jeg tror det også blir en tøff kamp. Vi må være skjerpa, slår hun fast.

Det hjelper på volleyballen at Norge nå har dempet koronarestriksjonene.

– Da vi spilte uten publikum, merket vi det godt. Det er veldig tungt å spille uten tilskuere – de gir sinnssykt mye energi, mener Knudsen.

Øksil-damenes neste seriekamp er en bortekamp 29. oktober. Da spiller de mot ToppVolley Norge 2 i Suldalshallen.

Også herrene

PS: Øksils herrelag spilte også kamp lørdag – og også de vant 3-0. Det var Sandnes VBK som måtte tåle å ikke ta et eneste sett mot øksnesværingene på herresiden.

Under kan du se flere bilder fra lørdagens damekamp.