På scenen: Joakim Hansen kjørte et nonstop halvtimes show med sitt alter ego Nordlands Pøbel. Foto: Skjermdump fra Youtube

– Det tar nok ei god stund før jeg lander, sier Joakim

ANDØY: – Det er en ganske så absurd tanke å forestille seg hvor mange som satt hjemme å så på.

Joakim Hansen sier til Bladet Vesterålen at han har mottatt utrolig hyggelige meldinger fra både kjente og ukjente – og fra mange han ikke har hatt kontakt med på lenge – etter sin live-opptreden på Rock Mot Virus på Andenes fredagsnatta.

– Jeg tror ennå ikke jeg har riktig landa, og satser på at jeg ikke gjør det på ei stund heller, sier en glad artist fra Øksnes.

– Det var vel uvant å synge uten publikum i salen?

– Ganske absurd tanke

– Det var kun crew tilstede, som var opptatt med sine oppgaver. Som jeg dro en fleip om på scena, så var det omtrent samme som starten på de fleste fredager når jeg har spilt på puber og barer rundt omkring. Men helt ærlig, det var utvilsomt meget spesielt og en ganske absurd tanke å forestille seg hvor mange som satt hjemme og så på.

Joakim synes det er helt fantastisk med alle meldingene han har fått.

Les også
Rock Mot Virus fikk inn 207.000 kr.

– Var du nervøs i forkant?

– Ja , jeg kjente pulsen godt like før men det er en del av hele opplevelsen.

Ærlig i godstolen

Før han skulle opptre ble han intervjuet – i beste Lindmo-stil –av Svein Spjelkavik. Her fortalte Joakim at han har slitt med både angst og depresjon, og med rusproblem, men at det går mye bedre nå.

I beste Lindmo-stil: Joakim Hansen ble intervjuet av Svein Spjelkavik før sin opptreden. Foto: Skjermdump fra Youtube

– Ja, jeg vil være ærlig om slikt, men heller ikke gå så mye dypere i det offentlig. Jeg prøver heller å la musikken snakke, og utdype det for dem som forstår, sier han.

– Jeg vil gjerne si at musikken er nok det som har vært der og gjort det slik at det ikke har gått verre for meg. Og også den muligheten jeg har hatt de siste 15 årene til å få delta på festivalen og få vise frem tingene jeg har jobbet med.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– En plass til alle

– Jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg fikk til å bidra i år, og jeg håper det var med å bidra til at det blir RMR til neste år og mange flere fremover. Det er det beste, største og viktigste kulturtiltaket i Norge i mine øyne. Det har avlet frem så utrolig mange viktige artister og vært et fristed som har hatt en plass til alle, og kanskje spesielt de som har trengt det mest, sier Joakim Hansen, som lørdag kveld vil følge livesendinga fra Andenes.

–Ja , jeg skal være klar klokken 20.00 og anbefaler alle andre andre å være det samme. Jeg er veldig spent på hvem som blir kåret som vinner av årets rockemønstring.