Leste Mary Pettersens tekst: Margot Notø Vik leste «Luringen» av Melbus egen dikter. Foto: Solgunn Jensen

Dette ble årets tekst i Hadsel

HADSEL: På biblioteket på Stokmarknes ble avslutninga av Bokåret 2019 markert på en fin måte torsdag kveld.

Årets tekst i Nordland, «E du nord» ble flott sunget til innledning av Sigrid Moe og Grete Martinsen Moe. Så fikk de frammøtte være med på flere sanger. Hadsel menighet fortalte om hvor fint det ble med «Biblemaraton» på årets Sommer-Melbu, da hele Bibelen ble lest i ett fra perm til perm.

Dessuten var årets Johan Moe-prisvinner Irene Antonsen på plass, blant annet med sitt dikt om kjøttrullen.

Det var flere sanger, og så kom kveldens overraskelse: Årets Bokår-tekst i Hadsel ble kåret, og lest opp av Margot Notø Vik, som var den som hadde nominert den. Kultursjef Kari Ann Olsen Lind innledet:

– Da oppstarten av Bokåret 2019 ble markert i Hadsel, ble det lest opp fire ulike tekster som folk skulle stemme over. To dikt av Lars Saaby Christensen, ett av Hamsun, og så teksten «Luringen» av Mary Pettersen fra Melbu. Folk har stemt over disse tekstene ved å legge nummeret på den teksten de likte best i en postkasse som sto i biblioteket på Stokmarknes. I formiddag ble dette talt opp og ̧Luringen» vant i Hadsel, fortalte Lind.

Nordland fylke hadde flere nominerte tekster på sin nettside som folk stemte elektronisk på, og da vant altså «E du nord» av Kari Bremnes.

Margot leste den artige teksten med glimt i øyet, og høstet behørig applaus, og blomster så klart.