Klar for Fæsterålen: Lofotbandet Lyse Netter. Foto: Innsendt

Denne gjengen er klar for årets Fæsterålen

SORTLAND: – Vi ser lyst på festival-seinsommeren 2021, og peisa derfor på!

Det opplyser arrangørene av Fæsterålen i ei pressemelding fredag ettermiddag.

Lyse Netter fra Lofoten er nå klar for årets festival. Flere band slippes i løpet av helga.

– «Lyden av sommer» var ordene NRK P1 brukte for å beskrive bandet da musikkåret 2019 skulle oppsummeres, og vi er optimistiske på at det blir Fæsterålen 2021 på seinsommeren, heter det i pressemeldinga.

– Lyse Netter er perfekt for festivalen. De spiller popmusikk med nikk til yndlinger som blant annet 1975 og Troye Sivan. Samtidig holder det nære nordnorske tekstuniverset oss godt innenfor nordlige breddegrader, påpeker festivalsjefen sjøl, Stein Inge Pedersen.

Lyse Netter har siden brakdebuten i 2017 vært spillelistet på nasjonal radio hele åtte ganger. Blant utgivelsene ble «Vi lar aldri sola gå ned» en av 2019s mest spilte radiolåter, og deres siste singel «Snakk litt om det» har ligget inne på spillelistene til både NRK P1 og P3 og fått jevn rotasjon i hele vinter.

Etter et annerledes år fylt med låtskriving, albumplanlegging, båtkonsert på Vestfjorden, flere låtslipp og noen møysommelig utvalgte og utsolgte konserter, begynner bandet for alvor å bli klar til å ta tilbake sommeren igjen.

– Lyse Netter har nettopp covra «Nordaførr/Vårvisa» av han Halvdan. Da passer det jo bra at de skal stå på samme scene, gliser Stein Inge.

Fra før er disse bandene klare for årets Fæsterålen:

• TIX

• Halvdan Sivertsen

Artikkelen fortsetter under annonsen.

• Keiino

• Hank von Hell

• Jenny fra Ace of Base