Kåring: Initiativtaker Kristoffer Lagesen (t.h.) mottok blomster fra ordfører Karl-Erling Nordlund, etter kåringa av det som nå er Sortlands offisielle kommuneblomst. Bak, direktør i Kulturfabrikken, Tone Toften. Foto: Inger Merete Elven

– Dette var jo det resultatet jeg selv hadde ønsket

Nå er det offisielt: Forglemmegei er kåret til Sortlands egen kommuneblomst, og kan bli å finne igjen i mange sammenhenger framover.

Avstemninga på Blv.no ga følgende resultat for de tre finale-blomstene: Blå valmuesøster fikk 22 prosent av stemmene, Blåklokke 34 prosent og Forglemmegei fikk 44 prosent av stemmene og er dermed Sortlands offisielle kommuneblomst.

– Sortland er blant de første kommunene i Nord-Norge som har fått en egen blomst, og den første i Vesterålen, sa ordfører Karl-Erling Nordlund da han avslørte resultatet under byjubileumsfesten lørdag.

Kristoffer Lagesen, initiativtakeren bak det hele, var godt fornøyd:

– Det var jo det resultatet jeg selv hadde ønsket, men jeg er glad de fleste innbyggerne som stemte også ville Forglemmegei, sa han.

Lagesen overrakte en plakat av vinnerblomsten til ordføreren, fra «Aksjonsgruppa kommuneblomst til Sortland».

I tida framover kan Forglemmegei bli et vanlig syn mange flere steder enn langs veigrøftene, og i mange sammenhenger.

– Flere idéer er allerede lansert og vil bli vurdert framover. Blant disse er å lage en konkurranse der lokale kunstnere kan male den offisielle kommuneblomsten, der vinnerbildet kan bli trykket opp og brukes som offisielle gaver fra Sortland kommune, men også på bilder og postkort som kan selges til turister og innbygger. Den kan også være en del av profilen til Sortland kommune, og man kan selge frø og etablere blomsten i aktuelle offentlige rom, nevnte ordføreren.

– Det er sikkert mange flere gode ideer til hva dette kan brukes til, og alle er invitert til å komme med sine gode forslag, sa Nordlund.

Vinneren: Forglemmegei er Sortlands kommuneblomst, etter å ha fått flere stemmer enn Blåklokke og Blå valmuesøster. Foto: Belinda Karoliussen
Les også
Jakten på en Teams-bakgrunn ga Kristoffer en blomstrende idé
Les også
Feirer 25 år som by: Se bildene her