Digital konsert: Ove Schei live, spredt digitalt til hele verden. Foto: Tor Johannes Jensen

Digital scene: 11.000 var innom Ove Schei

HADSEL: Ove Schei inntok Rødbrygga igjen – med publikum på skjerm og digital konsert.

Med nedstengt kulturliv tok trubaduren fra Børøya den digitale scenen i bruk, fikk låne Rødbrygga fra Bjørn Stordahl Olsen og ekspertise på live-sending hos Kolbjørn Hoseth Larssen. Og dermed var en livestreamet konsert i gang tirsdag kveld.

Gavlet på en barkrakk, med opp-ned-gitaren i kjent stil og småprat mellom låtene ga han folk en god erstatning for fysisk tilstedeværelse. Slagerne kom på rad og rekke, selv om han slo til med mye han ikke har spilt live før, fra «Piano Man» til «Folsom Prison Blues» – og dessuten et par egne låter, som «Eyes Of Blue» der han slår til som crooner.

Ove Schei har et publikum over hele landet etter mange, lange år på veien. Det rydde inn kommentarer fra Porsgrunn til Svalbard – og endog en seer i Nairobi. For ikke å snakke om nærområdet, som strekker seg helt til Narvik.

Med 11.000 visninger, omtrent 630 seere innom samtidig på det meste og 500 kommentarer, fikk han et publikum han aldri kunne stuvet inn i en pub. Skryt for god lyd vanket det også, sammen med kommentarer som «Veldig bra Ove, flott alternativ … stå på vi er sulten på god musikk ...», og «Ingen e bedre en dæ Ove. Helt topp konsert».

– Her er masse hjerter i kommentarene, sekunderte Kolbjørn Hoseth Larssen, som rapporterte både om seertall og kommentarer underveis.

– Æ sku tell å sei tusen takk, men her e jo ingen å sei takk tel, sa artisten selv mot slutten, da han rundet av med sin versjon av Pink Floyds «Comfortably Numb».

– Nå trenger jeg visst å lande litt. Jeg blir så ydmyk, sier han til Bladet Vesterålen etter konserten.

Han skjemmes ikke over å innrømme at han var nervøs både før og underveis. Det ble nakent å spille i et tomt lokale, med bare kamera framfor seg.

– Når jeg var midt i en sang, glemte jeg det. Men når sangen er ferdig og det er helt stilt, er det kjemperart. Men da var det fint å ha Kolbjørn til å oppdatere, synes han.

– Jeg gjorde jo masse feil som irriterte meg. Men det skulle jo ikke være perfekt, det skulle være live, sier Ove Schei.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Ove spiller digital konsert: – Nå kan jeg tenke utafor boksen
Konsert: Ingen i publikum, men 11.000 innom via skjermene. Foto: Tor Johannes Jensen