Leies ut: Øksnes Kystlag leier ut syv robåter for turer i Øksnes, med robåt og telt. Foto: Trond K. Johansen

Du kan selv ro til Skogsøya

ØKSNES: – Det er en fin rotur å ro fra Sommarøya til Skogsøya. Der kan man overnatte i gamle Skavlnes skole, som nå eies av Vesterålen Turlag.

– Vi har leid ut båter i flere år, blant annet for rotur til Skipnes og Tinden. Det har gått meget fint, men mest vanlig er det med turer over til Skogsøya, sier leder for kystlaget, Jan Einar Andersen til Bladet Vesterålen.

En rotur til Skogsøya kan lett kombineres med overnatting i Vesterålen Turlags sin storhytte på Skavlnes. Den gamle skolen er overtatt av turlaget og har plass til mange overnattingsgjester.

– Vi har ikke noen hytter selv, slik flere andre kystlag har, men vi ser jo at mange kombinerer roturen med overnatting i egne hytter eller leide hytter eller de er på telt-tur. Dett er noe som kan anbefales i vårt område der sola skinner døgnet rundt fra mai til slutten av juli, sier Jan Einar Andersen.

– Hver båt har plass til tre-fire personer, men en av dem er større og kan romme litt flere. Det er derfor ypperlig til et lite turfølge der de kan ro sammen. Det er i seg selv både en trygghet og et fint trivselsmoment, sier Andersen.

Jan Einar Andersen i Øksnes Kystlag er ofte omgitt av lærevillige unger som både vil ro i robåter og lære å knyte knuter. Foto: Trond K. Johansen