Hele familien på Bleiksstranda: Elliot Meier sammen med storesøster Leona, mamma Caroline og pappa Tom. Foto: Svein Terje Kvalvik Eliassen/God Strek

Elliot (9) fra Sigerfjord skal trekke turister til Andøy

ANDØY: – Det jeg likte best med reisen til Andøy var å dra på båttur sammen med familien min og se spermkval på nært hold, og å få høre de rare klikkelydene den lager, sier filmklare Elliot Meier (9).

Sigerfjordgutten har hovedrollen i den første av fire filmer som Andøy Reiseliv og Visit Vesterålen produserer sammen med God strek, som lanseres i løpet av de nærmeste dagene.

Filmen som Elliot deltar i forteller hvordan en reise til Andøy kan bli en lærerik, uforglemmelig familieferie sommeren 2020. Store opplevelser barn og voksne kan dele.

Rettet mot nordmenn

– Vi retter oss inn mot nordmenn som vil feriere i eget land, og som vurderer en reise i Nord-Norge. Vi ser at flere ønsker seg en tur til Lofoten i år. Vårt budskap er at vi i Andøy og Vesterålen tilbyr opplevelser du ikke finner noen andre steder i landet. Vi er de eneste i Norge tilbyr gjestene et møte med spermkval hver dag, hele året. Og Andøy har mye mer å by på. Mannskapet hos Spaceship Aurora står klar til å ta deg og din familie med på en reise til mars, sier Camilla Ilmoni, reiselivssjef i Andøy.

Fire filmer

Det skal lages i alt fire filmer. Den første – «Familieferie til Andøy» – lanseres denne uka. «Episke minner for livet» er neste film ut. Kval og Måtinden/Høyvika – «The Apple beach» er blant ingrediensene.

Film nummer tre tar oss «Tett på naturen i Andøy» med dyreliv og friluftsliv i fokus. Vi møter lundefugl, ørn, kval og elg. Siste film i serien, «Gode historier fra Andøy» retter seg mot kulturelskeren. Her møter vi kunst, kultur og gode historier med fokus på lokalhistorie og lokalbefolkning, fyret, værret og nasjonal turistveg, sier Camilla Ilmoni.

– Den beste dagen

– Den beste dagen, var Elliot Meier sin dom da han tilbragte en feriedag i Andøy. Sammen med storesøster Leona, mamma Caroline og pappa Tom testet niåringen både kvalsafari, Spaceship Aurora, tur langs Bleiksstranda og i Andenes fyr. Snart får du se det hele på film.