Kunstvenner: Marie Elisabeth Mjaaland (t.h.) er glad for å kunne vise kunst av Katrina Vrebalovich i Nyksund i sommer. Foto: Innsendt

En annerledes sommer i Nyksund

ØKSNES: Nyksund Art Gallery inviterer til en litt annerledes, spennende og opplevelsesrik sommerutstilling.

– Vi gleder oss veldig, sier Marie Elisabeth Mjaaland, som sammen med Svein Erik Tøien driver Nyksund Art Gallery.

Kunstpublikum kan i sommer glede seg over et nærmere bekjentskap med billedkunstner Katrina Vrebalovich, som vil stille ut 22 malerier i blandet teknikk. I tillegg vil hun vise tre-fire videoarbeider.

I sterke farger

Vrebalovich, med røtter fra Bø i Sortland, er datter av Britt Boutros Ghali, og bosatt i Egypt. Hun uttrykker seg i sterke farger, og eksperimenterer med forskjellige materialer og teksturer. Hun er opptatt av den utfordrende tiden vi lever i, og transformasjonen fra en egobasert virkelighetsforståelse til opplevelsen av at vi alle er ett.

– Utstillinga ble avtalt med Katrina for snart tre år siden, og nå opplever vi at timingen er riktig for å løfte henne frem, og formidle noe av det hun står for. Det er nærmere 20 år siden hun sist stilte ut i Vesterålen, forteller Mjaaland.

Inspirert av havet

En annen av hovedutstillerne er keramiker Eva Vold, opprinnelig fra Gjøvik, men bosatt i Oslo. Hun arbeider hovedsakelig i porselen, og er særlig inspirert av havet - både når det gjelder farger og motiv.

Keramikk: Eva Vold vil være sterkt representert i Nyksund i sommer – inspirert av havet. Foto: Innsendt

– Det er nok også derfor hennes nydelige brukskunst snakker så tydelig til hjertet mitt, og vi har valgt å invitere henne til sommerutstillinga, sier Marie.

Vold kommer for øvrig til Nyksund i anledning at hun stiller ut.

Vinterlys over Nyksund

Svein Erik Tøien vil blant annet vise bildespill fra en studietur til Finnmark i september, og fra Gunn Vottestads litografi-produksjon på Nøtterøy i oktober. Også hans bildespill «Winter Light over Nyksund» vil surre og gå gjennom sommeren.

Marie Elisabeth Mjaaland håper mange vil ta turen for å oppleve kunst i Nyksund denne sommeren. Det er trangt om plassen i galleriet, men med tilpasninger skal alle få en fin opplevelse.

Også Nyksund Art Gallerys «faste» utstillere vil være representert på sommerutstillinga: Gunn Vottestad (maleri og grafikk), Svein Erik Tøien (fotografi), Brit Fuglevaag (billedvev), Britt Boutros Ghali (maleri), Anne Ka Munkejord (glasskunst), Sigrid Szetu (tekstilkunst), Kjersti Johannessen (glass-skulptur) og Svetlana Pechnikova (miniskulptur).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fargesterkt: Kunst signert Katrina Vrebalovich. Foto: Innsendt