Konsert: Leif Egil Barth, Maria Eikefet, Rune Hilde og Lisa Isabel Holstad og Sigrid Randers-Pehrson (er ikke med på bildet) spiller konsert i Kammermusikserien. Foto: Innsendt

Folkemusikk og mer til på Sortland

Sortland Kammermusikkserie innleder det nye året med pøbbkveld.

Kveldens program består av nordisk folkemusikk, både i vokal form og i moderne arrangementer for strykekvartett fremført av Sigrid Randers-Pehrson, Leif Egil Barth, Maria Eikefet, Rune Hilde og Lisa Isabel Holstad.

Wood works – treverk

– Arrangementet har fått tittelen «Wood Works», inspirert av musikken vi skal spille, sier fiolinist og distriktsmusiker Maria Eikefet.

– Mye av kveldens repertoar er hentet fra en plate med samme navn, utgitt av en av verdens beste strykekvartetter; den Danske Strygekvartet. Musikken er spesialskrevet for musikere som har både klassisk- og folkemusikkbakgrunn, og den kompetansen er vi så heldige å ha blant Sortland Kammermusikkseries musikere, forteller hun.

Dette er vakre og fengende låter, som er lyttervennlige og friske, både for dem som ofte hører klassisk og folkemusikk, og for dem som ikke er like bevandret i disse sjangrene. I den intime atmosfæren vil man kunne få assosiasjoner til den tradisjonsrike irske pubkulturen.

Ledende innen folkemusikk i Nordland

Både Leif Egil Barth og Sigrid Randers-Pehrson er ledende innen nordnorsk folkemusikk. Begge har gjort grundige innsamlingsarbeider i en årrekke, og Sigrid har også gitt ut bøkene «Kvitare enn svanen» og «I mitt stille kammer» der hun presenterer arbeidet sitt. Begge er også jevnlig engasjerte kursholdere innen folkemusikk, og gjester arrangementer som Landskappleiken og Kalottspel.

Folkemusikken er heller ikke fremmed for Lisa Isabel Holstad og Maria Eikefet. Lisa startet faktisk sin musikkopplæring ved å spille fele i Sørvågen Spellemannslag som 10-åring, og Maria har også vært aktiv i folkemusikkmiljøet i Nordhordland i oppveksten.

Samarbeid med bygdekvinnelaget

Pøbben arrangeres i samarbeid med Sortland Bygdekvinnelag. For kammermusikkserien er det viktig å bygge opp slike samarbeid mellom lokale organisasjoner slik at vi kan gi publikum gode og helhetlige kulturopplevelser, opplyses det i pressemeldingen fra distriktsmusiker Maria Eikefet.