Variert utvalg: June Therese Johnsen med hesten Arctica er en av veldig mange som er med på å gi barn og unge i Sortland tilbud om aktiviteter i sommer. Foto: Inger Merete Elven

Har du ikke søkt om plass på sommerskole, er det ennå ikke for seint

Sortland kommune har valgt å utvide fristen for å søke plass på sommerskole til søndag 30. mai.

Sommerskolen er gratis hvor alle elever i grunnskolen har mulighet til å melde seg på en eller flere uker.

– Vi har fått over 350 søkere, men tar gjerne imot flere, sier Liv Edrun Johansen som er en av koordinatorene for Sommerskolene 2021.

Sommerskoletilbudet er et resultat av covid-19 hvor både kommunen og staten ser nødvendighet i å gi barn og unge et ekstra tilbud.

– Mange barn har nok følt på ensomhet i løpet det siste året og sommerskolen kan være en ypperlig sosial arena hvor man møter både nye utfordringer og nye venner, sier Johansen.

Hver sommerskole varer i en uke og er fordelt over hele sommeren, noe som gjør at elevene kan velge flere sommerskoler.

– Vi har naturlig nok begrenset med plasser for hver skole og kanskje ikke alle får førstevalget sitt, men vårt mål er at alle skal få minimum én uke i sommer, sier Johansen.

Sommerskolene består av Blåbyleir, fotballskole, teater, leirskole, Forskerfabrikken, Fra Neptun til mars – Sortland museum, svømmeklubben, Sortland Taekwondo, Ungdomsfabrikken, hundeskole, rideleir og Sortland villmarksenter. Søknadskjema og sommerskolekatalog finner man på kommunens hjemmeside.

Les også
De vil gi barna dine noe å gjøre i sommer