Rock Mot Rus: Karlise Ridderseth, Gabriel Alsos Lillejord og Elena Blix har samlet inn mange penger til Rock Mot Rus. Foto: Svein Spjelkavik

Håver inn penger til Rock mot rus

ANDØY: Elena, Karlise og Gabriel har stått på og solgt rekordmange annonser til Rock Mot Rus-avisen.

Hele 238.700 kroner har de fått inn.

– De imponerer meg. Ingen tidligere annonsegjeng hos oss har jobbet så selvstendig, sier festivalsjef i Rock Mot Rus, Kristi Krey i ei pressemelding.

Elena Kristin Blix (15), Karlise Ridderseth (15) og Gabriel Alsos Lillejord (14) har denne uka avsluttet annonsesalget til årets utgave av Rock Mot Rus-avisa.

– De har stått på, og brukt hele vinterferien og flere dager etter skoletid på salget. Denne uka har de tre også vært på skolebesøk for å fortelle om festivalen. Jeg er både rørt og stolt over den gjengen vi har i årets festivalstyre, sier Krey.

Og både Elena, Karlise og Gabriel skal til Sortland kommende onsdag for å pakke aviser hos K. Nordahl Trykkeri as som også i år trykker festivalavisen.

En restart i år

– Vi er veldig takknemlige overfor det lokale næringslivet og våre støttespillere i regionen. Mange av bedriftene og organisasjoene som annonserer i avisen vår har gått gjennom tøffe tider, men stiller likevel opp for ungdommene. Det betyr mye. Og vi skal huske på at de samme annonsørene bruker tilsvarende beløp på støtte til Teaterklubben, og lokale idrettslag og korps, sier Krey.

Støtten er ekstra viktig i år for Rock Mot Rus.

– Det har gått tre år siden sist vi hadde festival slik vi er blitt vant med den. Årets utgave blir en restart. Det tar tid for klubbene som kommer utenfra å organisere bussturer. Det betyr at vi allerede nå vet at det kommer færre deltagere utenfra. Derfor er støtten vi får fra lokalmiljøet og nabokommunen viktigere enn noensinne. Vi håper mange i Andøy og Vesterålen planlegger et festivalbesøk palmehelga, sier Krey.

Hun frister med blant andre Tungtvann, RSP og Thomax, Honnningbarna, Cultmember og fjorårets vinnere i bandet Homo. Disse pluss deltakerband i mønstring skal skape festivalstemning i Andenes idrettshall i den 40. utgaven av Rock mot rus.