Julesang: Solist Åshild Bjørkeng Haugens klare stemme skinte sammen med Stokmarknes blandetkor i Julesang mot midnatt i Hadsel kirke. Foto: Jakob Jensen

– Nyter det som står i sentrum i jula

HADSEL: Julesang mot midnatt ble en vandring gjennom høytidens skjønnhet.

Klokken elleve fredag kveld ble årets Julesang mot midnatt innledet med klokkeklang i Hadsel kirke. Da de hadde kimet ferdig og stillheten igjen falt over kirkerommet, kom Stokmarknes blandetkor inn med tente lys, syngende på «Et barn er født i Betlehem».

Deretter fortsatte det, gjennom både kjente og mindre kjente julesanger. Alt var på plass: koret, ledet av Külli Treimann Skagen, ble støttet opp av dyktige musikere som Mette Dyrnes (orgel), Helene Enochsson (fløyte) og Liina Treimann Skagen (fløyte). Solist Åshild Bjørkeng Haugens klare stemme skinte i åpningen av «Å, kom nå med lovsang».

Publikum ble tatt med på en vandring gjennom høytidens skjønnhet. Selv om det var stor bredde på innholdet, fra latinske middelaldersalmer til Frode Fjellheims joik-inspirerte «Eatnemen Vuelie», ble de sømløst forent i korets imponerende opptreden. Stemningen var høytidelig, men med en inderlig varme som også hører jula med.

Uten oppbrudd for applaus, ble sangene innrammet kun av Oddvar Kleppas opplesning av Juleevangeliet, som ble en rød tråd gjennom den sene kveldstimen.

Da tilhørerne, nær slutten av programmet, ble tatt med som deltakere i «Deilig er jorden», var engasjementet til å ta og føle på.

Man kan fort miste perspektiv i stresset som ofte omgir juletiden. Og da gjør det godt med en time som dette, til å virkelig nyte det vakre som står i sentrum av jula.