Frivilligsjef: Trine Lysholm Hagan skal ha ansvar for 200 frivillige under Fæsterålen i år. Foto: Fæsterålen

– Jeg har aldri bodd et sted der det har vært lettere å bli kjent, sier Trine. Nå trenger hun 200 hjelpere

I år skal Trine Lysholm Hagan fra Røros holde styr på over 200 frivillige.

Hun flyttet til Sortland og startet i jobben som prosjektleder da koronapandemien stod på i januar 2021.

– Jeg har flyttet mye de siste ti årene, men har aldri bodd et sted det har vært lettere å få venner og bli kjent med nye folk som etter at jeg flyttet til Vesterålen, sier hun.

I fjor ble hun kasta inn i jobben som frivilligsjef for omkring hundre frivillige under Fæsterålen-ISH, som ble navnet på koronaversjonen av festivalen Fæsterålen. I år blir festivalen større, og tilflytteren får den største frivilligjobben til nå.

– Jeg har lært meg hva «ro rogna» betyr. Det er viktig når man skal ha oversikt på så mange frivillige, ler Trine Lysholm Hagan.

Flere å si «hei» til

Hun var spent på hvordan det kom til å bli under Fæsterålen-ISH i fjor da hun skulle innta rollen som ny frivilligsjef, men det gikk over all forventning.

– Det er et helt spesielt miljø blant de frivillige på Fæsterålen. Det er en stor sammenspleiset gjeng med fantastiske folk som stiller opp og hjelper til. Noen tropper opp etter jobb, andre tar en uke avspasering, og vi har til og med et tilfelle av noen som skal droppe et bryllup for å være med oss og hjelpe til.

Trine tror at Fæsterålen har vært med på å gjøre det lettere for henne å bli inkludert i lokalsamfunnet.

– Jeg fikk flere å si «hei» til på butikken. Sånt betyr en del, sier hun.

Flere frivillige

Årets festival arrangeres i Friidrettsparken og blir større enn noen gang. Det betyr at festivalen trenger rekordmange frivillige. To scener, større område og flere folk generelt gjør behovet større.

– Der vi trenger flest folk er opprigg og nedrigg, bar og vakt. Vi ser ut til å være fulltallig på matservering, transport og VIP-området, forteller frivilligsjefen

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun reklamerer med at frivillig innsats i forkant av festivalen blir belønnet med gratis inngang:

– Jobber du to dager som frivillig før festivalen kan du nemlig få et helgepass, jobber du én dag får du dagspass. Det er med andre ord gode muligheter til å jobbe som frivillig den ene dagen, og så være deltager andre dagen.

Frivilligsjefen har allerede mange på lista ifra i fjor, men hun oppfordrer enda flere til å ta kontakt. Nettopp de frivillige er en av hovedgrunnene til festivalens suksess:

– Vi hadde aldri i verden klart å stable i sammen Fæsterålen uten våre frivillige. De stiller opp, hjelper til og tar ansvar. Skal vi fortsette det arbeidet, er vi helt avhengig av frivillige som ønsker å bidra, avslutter Trine.