Han så best i Krystallkula: – Mye flaks og litt nøkternhet. Og så følger jeg jo med, da, sier Kjartan Gustavsen fra Holdøya i Hadsel. Ingen slo ham i fjor. Foto: Privat

Krystallkule-vinneren la lokk på optimismen: Nå kan du prøve deg på 2021-kula

HADSEL: – Flaks og nøkternhet, sier Kjartan Gustavsen, som plottet inn 24 riktige svar av 30 mulige på Krystallkula 2020.

Kjartan Gustavsen fra Holdøy i Hadsel og Rolf-Ottar Antonsen fra Sortland bommet bare på seks av 30 spørsmål hver, da de for et år siden prøvde å gjette seg fram til hva det nye året 2020 hadde å by på. Med andre ord traff de på 80 prosent av alle forutsigelser.

Her kan du svare på Krystallkula 2021!

Av de to, trakk redaktør Morten Berg-Hansen ut Kjartan som årets vinner. Nå kan han lese Bladet Vesterålen gratis det neste året. Men også Rolf-Ottar Antonsen får en velfortjent påskjønnelse.

Kjartan Gustavsen traff blink blant annet på værforholdene, manglende næringsetableringer i Lofastkrysset, innfasingen av P8-flyene som ikke skal skje på Andøya, permitteringer på Primex og befolkningsutvikling i distriktet.

Les også
Her er de beste i fjor

– Jeg måtte ta litt høyde for tegn i tida og for eksempel offentlig økonomi på en del saker. Men at jeg skulle nå helt opp, det var mest flaks, mener han selv.

– Jeg følger jo nyhetsbildet, men jeg skylder på flaks og tilfeldigheter også. Noen ganger er det små marginer for hvilken vei det bikker. Men jeg er fornøyd, for jeg skal ikke påstå at jeg hadde ventet å vinne, sier Kjartan Gustavsen.

Prøv deg på hva som vil skje i 2021: Her kan du svare på 30 spørsmål og vinne ett års abonnement på Bladet Vesterålen!

Grunnholdningen hans da han fylte ut svarene, var å ikke la optimismen ta av:

– Du må være litt behersket og nøktern, og ikke bare være positiv til utsiktene i Vesterålen. Du må ikke bare tru at alt går bra. Men det må være litt blanding med med optimisme også, legger han til.