Myrtinden: Linn Olsen og Snybert på toppen av Myrtinden. Foto: Privat

Mammaen til «Snybert» sprer glede i fjellheimen

ØKSNES: Det er en god del turgåere i Vesterålen som har møtt på en «Snybert» på toppen av et fjell, ofte langt ut i juni og til og med i juli. Da har Linn Olsen fra Myre nylig vært der.

Linn har et merke som hun setter igjen på fjelltoppene i Vesterålen, eller hvor hun ellers måtte befinne seg. Er det en liten snøflekk igjen i fjellet i juni eller juli, så klarer hun å lage en liten snømann som står ei lita stund på toppen.

Dette er toppen!: Linn Olsen og Snybert Foto: Privat

Da Irina Frydenlund var på Myrtinden for noen dager siden, traff hun en slik snømann og tok bilde av den. Det er mange som har sett denne og kommentert hvor koselig det er å finne en slik på toppen når en er på fjelltur.

For Linn Olsen er det blitt en hobby hun liker veldig godt.

– Når jeg går i fjellet, og det gjør jeg ofte, så plukker jeg alltid med meg noen små kvister og småsteiner som jeg kan bruke til å lage munn og øyne på Snybert. Så sant jeg finner en snøflekk så blir det en snømann, sier hun til Bladet Vesterålen.

– Jeg synes det er veldig artig å gjøre dette, og spesielt om jeg klarer å finne snø langt utpå sommeren. Jeg gjør det jo mest for meg selv, men synes det er koselig å få så mange hyggelige tilbakemeldinger fra andre turgåere. Jeg har alltid et mål om å lage en snømann når jeg går i fjellet, sier hun.

Hun jobber i barnehage og er blitt voksen etterhvert, men snømann-laging har hun aldri klart å slutte med. Hun elsker å være kreativ både i barnehagen og på fjelltur. Ofte sammen med en hel gjeng andre turgåere.

En toppers tur: – 7. mai i fjor var et gjeng fra Vesterålsrockeran på Veten i Hadsel. Der fant jeg nok snø til å lage en flott Snybert som kunne posere sammen med oss. Med på turen var Yvonne, Julianne, Raymond, Barbro og meg, sier Linn Olsen. Foto: Innsendt

Pynter til 17. mai

– Når det nærmer seg 17. mai, har jeg et spesielt mål. Da tar jeg med meg både flagg og sløyfer for å pynte snømennene mine med. Det synes jeg er ekstra stas.

Hurra: Linn Olsen og to «Snybert»-er på 17. mai. Foto: Privat

Så finner du en Snybert i fjellet i dag, så har helt garantert Linn Olsen vært der nylig

– Selv om vi kan være bekymret over mange ting, så er det mye å glede seg over også. Ta med deg dette ut i hverdagen.

Opp med humøret: Snybert vil at alle skal være glad. Foto: Linn Olsen