Nominert: Filmen Skolen ved havet, der de to elevene Tilde og Torvin er hovedpersonene, har slått godt an i inn- og utland. Nå er den nominerte til Amandaprisen. Foto: Innsendt

Nå er hun nominert til Amandaprisen for tredje gang

Nok en gang er en av filmene til Solveig Melkeraaen fra Myre nominert til Amandaprisen. «Skolen ved havet» skal kjempe om den gjeve filmprisen under filmfestivalen i august.

Melkeraaen har laget flere filmer fra heimkommunen Øksnes. Denne gangen er det Skolen ved havet som er nominert i kategorien beste kortfilm.

– Fantastisk

– Der er fantastisk bare det å være blant de tre filmene som er nominert. Det er tøff konkurranse. Vi skal konkurrere mot to andre filmer som begge er animasjonsfilmer. De kjenner jeg lite til. Jeg er så fornøyd bare med å bli nominert, at om vi skulle vinne prisen vil det bare være en bonus, sier Melkeraaen.

Tre ganger tidligere har filmene hennes vært nominert til Amandaprisen. I 2015 var filmen Flink pike nominert i kategorien publikumsprisen og i 2018 var det filmen Tungeskjærerne som ble nominert i to kategorier: beste dokumentar og beste barnefilm.

Skolen ved havet handler om to elever som følges i prosessen der de må flytte fra Strengelvåg skole til kommunesenteret Myre.

Fornøyd: Filmskaper Solveig Melkeraaen fra Øksnes er strålende fornøyd med å være nominert til Amandaprisen. Foto: Trond K. Johansen

Flere priser

Filmen har vært vist på flere filmfestivaler rundt om i verden. Den har allerede vunnet priser på festivaler i Belgia, Mexico, Nederland og i Norge.

– Jeg veldig fornøyd med å ha vunnet priser. Jeg skal likevel være ærlig å si at det hadde vært stor stas å få Amandaprisen. Det blir spennende helt fram til prisen skal deles ut i slutten av august, sier filmskaper Solveig Melkeraaen.

Hun har til sammen laget 20 filmer, og jobber med nye filmprosjekter der temaet er hentet fra Øksnes.