Roar Storjord: Roar Storjord flytter til Beiarn som sokneprest. Foto: Trond K. Johansen

Øksnes igjen uten vikarprest

ØKSNES: Evy Brun er alene igjen som prest i Øksnes prestegjeld etter at Roar Storjord nå har takket ja til ny prestetjeneste i Beiarn.

– Jeg har trivdes i Øksnes og er blitt kjent med mange trivelige mennesker som jeg vil bevare i mitt hjerte, sier Storjord til Bladet Vesterålen.

Men han var nok maks uheldig med timingen ettersom samfunnet ble stengt ned midt i mars, bare knappe tre måneder etter at han hadde startet sin tjeneste.

– Det ble noe stusselig å ikke kunne treffe folk og stort sett bare sitte på kontoret eller i leiligheten alene. Jeg har nå fått føle på hvor ekstremt sosial jeg er og fikk etterhvert stort behov for å treffe folk og være sammen med familie og mine kjære. Jeg valgte derfor å takke ja til å flytte nærmere Ørnes og heimplassen min.

Avskjed i Myre kirke

På Kristi himmelfartsdag arrangerte menigheten i Øksnes en avskjed med ham. Det ble en trivelig stund i kirkerommet, der det også ble servert kaffe og kake, under strenge koronatiltak.

– Det var veldig trivelig å kunne se folk igjen og få lov til å snakke med dem, sier Roar Storjord.

Det ble blomster fra kaffetreffet, der Roar alltid stakk innom og pratet og kanskje holdt en liten andakt.

Roar Storjord: Roar Storjord fikk et kunstbilde av Svein Erik Tøien i avskjedsgave fra menigheten i Øksnes. Foto: Trond K. Johansen

Det ble gave fra menigheten i form av et kunstbilde som Svein Erik Tøien i Nyksund har tatt. Denne ble overrakt av Evy Brun, som nå blir alene igjen som prest i Øksnes.

Roar Storjord: Roar Storjord og Elsa Hamborg har treftes på kaffetreffet hver onsdag, og det setter begge stor pris på. Foto: Trond K. Johansen