I form: Moddi fikk stående applaus for innsatsen i Malnes kirke. Foto: Bjørnar Hansen

Pandemien ble det beste som har skjedd ham: – Fikk gjøre hva jeg ville for første gang på ti år

Moddi hadde en magisk konsert i ei stappfull Malnes kirke søndag. Det ble en stor og sterk opplevelse for de mange fremmøtte.

Moddi forteller at korona-pandemien er det beste som har skjedd i livet hans:

– Plutselig ble hele kalenderen og alt jeg hadde planlagt fullstendig utradert og jeg ble tvunget til og roe hundre prosent ned, sier en opplagt Moddi.

– Jeg var arbeidsledig, fikk gjøre hva jeg ville for første gang på ti år, legger han til.

Det han gjorde var å flytte heim til Nord-Norge. Midt under pandemien pakket han pappeskene sine. Etter ti år i Oslo flyttet han heim til Senja.

– Jeg ble utrolig glad da jeg hørte at Reginedagan handlet om hus. For jeg flyttet inn i et hus sammen med pappa, og han pappa er snekker.

– Tenkte at jeg skulle åpne konserten om han pappa som bygde hus, sier en glad Moddi.

Flyttet heim: Moddi benyttet pandemien til å vende tilbake til Senja. Foto: Bjørnar Hansen

Han fikk stående applaus da konserten var ferdig.

Noen av sangene han framførte var Totoms-fire, Mannen i ausa, Ei ny tid, Bråtebrann, Kom heim, Hus i en fjord, Midt iblant oss og mange flere.

– Tydelig standpunkt

– Konserten var veldig bra, og spesielt bra at han tar tydelig standpunkt. De flyktning-sangene hans berørte meg veldig sterkt, for det er saker som jeg nesten har glemt, sier Marta Nerhus.

– Det var veldig fint at det var så mange aldersgrupper i kirka. Jeg er heldig som er på Reginedagan, for jeg har et prosjekt nede på Bø museum, smiler Nerhus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Berørte: – De flyktning-sangene hans berørte meg veldig sterkt, for det er saker som jeg nesten har glemt, sier Marta Nerhus. Foto: Bjørnar Hansen