Streamet digitalt fra Andenes: Joakim Hansen. Foto: Eskil Løkke

Rock Mot Virus fikk inn 207.000 kr.

ANDØY: Sparebank 1, Samfunnsløftet støttet festivalen med 150.000 kroner.

– Det er helt overveldende. Vi er utrolig takknemlige. Dette er midler vi trenger for å motvirke at ikke skadene ved avlysningen av festivalen blir for store, sier festivalsjef Kristine Krey i ei pressemelding.

Flere enn 7.000 startet streamen fra maraton-sendinga Rock Mot Virus fra Andenes idrettshall fredag kveld og natt til lørdag. Seerne støttet festivalen med 57.000 kroner i løpet av kvelden. Og så kunne programlederne Svein Spjelkavik og Constanse Kleppa underveis fortelle at Sparebank 1, Samfunnsløftet støtter festivalen med 150.000 kroner.

Dermed stoppet resultatet på totalt 207.000 kroner.

– Massiv strøm av kjærlighet

– Vi opplevde en massiv strøm av kjærlighet fra de som fulgte oss. Vi har nådd flere gjennom denne digitale festivalen enn vi har gjort med tidligere fysiske festivaler. Det var som å ha et enormt digitalt publikum som løftet oss fram, sier Svein Spjelkavik i pressemeldinga.

– Vi fikk lov til å ha 10 i crewet i idrettshallen av rådmann og kommuneoverlege. Det førte igjen til at alle i produksjonen får lange dager i helga. Vi er så stolt over gjengen som sammen har tatt et imponerende løft med en sending som varte i nærmere ni timer. Charles Ellingsen har imponert oss alle som produsent. Han har jobbet for tre i et par uker nå. Nikoline Spjelkavik hadde en stø hånd med regien. Linn Cecilie Rønneberg løste også flere oppgaver. Eskil Løkke det samme. Lars-Petter Dahl sto for lyden og Thomas Seines leverte lys. Samme gjengen er i gang igjen med en finalesending lørdags kveld med kåring av vinner i rockemønstringa der 34 deltagere fra hele Norge deltok, sier Spjelkavik.

Pan og pøbel spilte live

Pan fra Andenes og Joakim Hansen, Nordlands pøbel, Sorland/Øksne, sto for liveinnslagene fra scenen. Moddi og Violet Road fylte alene en hel time av sendinga med musikalske innslag og historier knyttet til deres forhold til Rock Mot Rus.

– Vi er alle artist-vennene våre stor takk skyldig, sier Svein Spjelkavik.

Faktatall Rock Mot Rus sin Youtube-sending

Rock Mot Virus fredag/lørdag 3. og 4. april 2020

Sendingens varighet: 8 timer 43 minutter og 4 sekunder

Artikkelen fortsetter under annonsen.

7100 avspillinger

Gjennomsnitt seertid: 31 minutter og 22 sekunder

Antall seere samtidig: 640

Seertid totalt: 155 døgn