Samarbeid: Sortland jazzfestival og Sortland jazz- og viseklubb samarbeider om to konserter som utgjør jazzweekend i september. Foto: Innsendt

Sortland jazzweekend gjenoppstår

SORTLAND: Den årlige jazzfestivalen har kommet i ny-gammel drakt. 18. og 19. september er det klart for Sortland jazzweekend.

Den tradisjonelle jazzfestivalen med konserter over fire dager ble avlyst før sommeren, men et samarbeid mellom Sortland jazzfestival og Sortland jazz- og viseklubb har gjort det mulig å invitere til to konserter 18. og 19. september.

– Med få konserter kan dette bli en av de få mulighetene til å oppleve live musikk på Sortland i høst.

– Det så en stund ut som det ikke skulle bli jazzfestival i år, men vi er veldig glade for å kunne presentere disse to fantastiske artistene, sier sjef for Sortland jazzfestival, Sonja Nilsen.

Frida og Cellolyd

I 2020 feirer Frida Ånnevik sine første 10 år som artist. Hun har markert seg om en av landets sterkeste komponister og tekstforfattere, og har blant annet sanket inn tre spellemannpriser, samt den prestisjetunge Prøysenprisen. Flere kjenner nok Ånnevik fra «Hver gang vi møtes» på TV2 tidligere i år. Der fremførte og hedret Frida Ånnevik musikalske kolleger som Odd Nordstoga, Chris Holsten og Tuva Syvertsen.

Frida Ånnevik kommer til Sortland jazzweekend med Cellolyd. Norges første og eneste cellofestival ble startet i 2012 av Lisa Holstad. Holstad er kjent for mange som distriktsmusiker i Vesterålen og lærer i Sortland kulturskole. På festivalen får du oppleve cello i mange forskjellige sjangere, og fast hvert år er samarbeid med kjente popartister. Frida Ånnevik gjestet Cellolyd-festivalen i 2018 og hun likte klangen av seks celli såpass godt at hun har tatt med seg Cellolyd på flere konserter siden.

Med cello: Frida Ånnevik kommer til Sortland jazzweekend med Cellolyd. Foto: Monica Strømdahl

Magnolia og Marith

Jazzfestivalstyret lover en fest av en konsert når Magnolia jazzband inntar scenen sammen med Vesterålens egen Marith Endresen.

Magnolia jazzband regnes som Skandinavias fremste tolkere av tradisjonell jazz fra New Orleans, og har blitt beskrevet som et av de mest autentiske europeiske jazzbandene. Bandet har vunnet internasjonal anerkjennelse, turnert over hele verden og spilt på utallige festivaler.

Med seg på laget til denne konserten har de Marith Endresen. Hun er fra Sortland, men flyttet for noen år siden sørover. Hun er et kjent navn lokalt fra flere plateinnspillinger og tv-opptredener.

Tradjazz: Magnolia jazzband regnes som Skandinavias fremste tolkere av tradisjonell jazz fra New Orleans. Foto: Innsendt

Stemning med smittevern

– De to konsertene under Sortland jazzweekend er gjort om til free seating og salen åpnes 30 minutter før konsertstart så alle kan finne seg plass på en trygg måte. Da overholdes avstandsreglene, men publikum vil få mulighet til å sitte sammen med andre i samme husstand, familie, kohort eller lignende, selv om de ikke har kjøpt billett samtidig.

Tilgjengelige seter innenfor Folkehelseinstituttets anbefaling merkes. Om du har kjøpt billett med plassreservasjon gjelder ikke denne lengre, men alle får god tid til å finne seg en plass før konserten starter, og jazzweekend-mingling på trygg avstand.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi gleder oss stort til Sortland jazzweekend. Det blir en litt annerledes jazzweekend i år på grunn av covid-19, men vi har troen på at det blir ei hyggelig og etterlengtet helg for både artister og publikum hvor man kan nyte god musikk i trygge former, sier leder av Sortland jazz- og viseklubb Heidi Høwe.