En fullsatt Møysalen reiste seg både to og tre ganger under julekonserten til Hanne Krogh og hennes tre tenorer lørdag kveld.

Krogh entrer scenen i Kulturfabrikken og  gikk rett på sak, og startet med ”Deilig er jorden”. Videre fulgte den ene perlen etter den andre. Hanne Krogh som de siste årene har hatt julekonsert i Sortland kirke sammen med Eidsfjord Blandakor var svært begeistret for å få opptre for første gang i kulturfabrikken med sitt juleshow.

Heldig

Hun forteller fra scenen at hun er heldig. Heldig som får lov å oppleve stemmene til sine tre tenorer hver kveld. Og ja, hun er heldig. Det er de som på mange måter gjør hele konserten. Mektig stemmeprakt av tre tenorer som til vanlig står på de store operascenene i både inn og utland. Thomas Ruud, Jan Erik Fillan og Kristian Krokslett beviste ettertrykkelig at de står godt på scenen og behersker til fulle også julesanger.

Det har år etter år vist seg som et smart trekk å ta inn lokale krefter i slike oppsetninger. Krogh har samarbeidet med Eidsfjord Blandakor fem år på rad, som har i oppgave å være aktiv bidragsyter. Adrian Skogmo takket fra scenen for de fem årene hun har kommet til Vesterålen, og overrakte et glassblåst kunstverk til Krog.

Hanne Krogh er rutinert og makter å skape en lun og hjertevarm stemning mellom numrene. Hun tilbød til og med sine egne halsdrops til en publikummer som fikk hoste under konserten. Hun prater mye om håp. Dveler ved krig og usikkerhet i verden, og det å ta vare på hverandre. - Ta en pust i bakken når det verste førjulstresset setter inn. Og ta litt ekstra godt vare på de som ikke gleder seg til jul, sa Krogh.

Vennlig vesen

- Ho har et slikt vennlig vesen, forteller Synnøve Antonsen som for første gang endelig fikk oppleve julekonsert med Hanne Krogh. – Jeg er mektig imponert over denne konserten, og spesielt tenorene var fantastisk å høre på, sier Antonsen.