For alle: Også i år blir det felles fyrverkeri på Stokmarknes nyttårsaften. Stokmarknes Vel og Kate Adolfsen-Trabelsi inviterer til samling i sentrum tidlig på kvelden. Foto: Tor Johannes Jensen

Stokmarknes-fyrverkeriet blir større

HADSEL: Stokmarknes Vel lager fyrverkeri for hele byen på nyttårsaften. Samtidig deler foreningen ut frivillighetspris.

På nyttårsaften i fjor spanderte Stokmarknes Vel felles nyttårs-fyrverkeri for 10.000 kroner i kommunesenteret.

Les også
Hundrevis på byfest

– Det var veldig vellykket, forteller Kate Adolfsen-Trabelsi i velforeningen. I år blir det enda større.

En spleis-aksjon har innbrakt 9.000 kroner. I tillegg startet Cathrine Hope Asbjørnsen en egen spleis som har rullet inn 3.000 kroner til.

– Så matcher vi i Stokmarknes Vel beløpet opp til 20.000 kroner, og dessuten har ordfører Lena Arntzen gitt oss 5.000 kroner av potten til ordførers disposisjon. Dermed har vi til sammen 25.000 kroner, sier Kate Adolfsen-Trabelsi.

Selve oppskytingen tidlig på nyttårsaftens kveld skal to av de ansatte i Hadsel brann og redning ta seg av.

– De fyrer opp rakettene fra Børøya, så det kan bli sett både fra det meste av Stokmarknes og fra Langøy-sida. Da må ingen gå i nærheten, av hensyn til sikkerheten, formaner Kate Adolfsen-Trabelsi.

Før fyrverkeriet går mot nyårshimmelen, blir det – antagelig – levende musikk i sentrum. Dessuten byr velforeningen på kaffe, gløgg, bål i bålpanne og grillede pølser.

– Man må huske på å holde avstand, og det må folk selv passe på, understreker hun.

Da deler Stokmarknes Vel også ut sin frivillighetspris til en person som har gjort seg særlig fortjent til det i året som er gått.