Kommer: TIX vant den nasjonale MGP-finalen lørdag. Nå er det klart at han kommer til Fæsterålen i august. Foto: Kristoffer Bjerkelund

Vant MGP – nå kommer han til Fæsterålen

SORTLAND: Han knuste hard konkurranse i årets MGP og vant. Til høsten står TIX på scenen på Fæsterålen, klar for å lage fest.

Det opplyser arrangørene i ei pressemelding.

– Det var en utrolig spennende finale, men samtidig veldig tilfredsstillende å se at vi har booket begge artistene som kom til gullfinalen til årets festival, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen.

Både TIX og KEiiNO er altså booket til Fæsterålen, som arrangeres. slutten av august på Sortland.

Kommer: KEiiNO er også booket til årets Fæsterålen. Foto: Innsendt

Andreas Haukeland, mest kjent som TIX, er en norsk artist, produsent og låtskriver fra Bærum. Han er kjent for å produsere kontroversielle russesanger og dokumentere livet sitt som millionær på Snapchat.

I 2019 utga han flere låter med et mer seriøst og personlig tema, og han toppet VG-lista med den selvbiografiske låten «Jeg vil ikke leve» sommeren 2019.

Han er altså klar for Familiefæsterålen og Fæsterålen 2021.

– Det er en artist som veldig mange har bedt oss om å booke veldig lenge. Nå har vi fått ham, og det er vi veldig glade for, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen.

Spesielt er det også at TIX må fraktes til festivalen på en spesiell måte.

– Det er jo ikke veldig gode flyforbindelser på en lørdag i vårt fylke. Han spiller på en annen festival i Nordland tidligere på lørdagen under Fæsterålen, så vi skal fly han hit i helikopter for å få han på scena under Familiefæsterålen, sier Pedersen.

Som legger til:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det blir den største Fæsterålen noensinne. Vi er store optimister på at vi kan arrangere festivalen i slutten av august. Festivalen er en av de siste sommerfestivalene, og det er derfor større sannsynlighet for at vi får arrangere enn om vi hadde hatt den i juni. Vi tar en større risiko enn vi noen gang har gjort, og setter lista enda et hakk opp, sier festivalsjefen.

Det skjer også noe med festivalområdet til neste års festival.

– Det blir en større produksjon en noensinne. Selve området blir nok som før, men det blir en større scene og større total produksjon i år, avslutter Pedersen.