Flytter julaftengudstjeneste til Hurtigrutens Hus: F.v. diakon Evy Nedrum, prest Karstein Morfjord, kirkeverge Gunnar Sandvin og organist Hanne-Sofie Akselsen Frantzen. Foto: Innsendt

Verken Melbu- eller Hadsel-kirka har fastskrudde seter. Nå går julegudstjenesten et helt annet sted

HADSEL: Pandemien hindrer julaften-gudstjeneste i Melbu kirke og Hadsel kirke i år. Men Hurtigrutens Hus åpner velvillig dørene. Og du kan følge julegudstjenesten direkte hos Bladet Vesterålen.

– Jeg synes det er ei god løsning, sier sogneprest Karstein Morfjord til Bladet Vesterålen.

Med en setekapasitet på 550, og et makstall på 200 tilstedeværende, mener sognepresten det skal gå greit å overholde tometersregelen under gudstjenesten.

– De i samme familie kan sitte nærmere, men så må det være to meters avstand til andre, sier Morfjord.

Dessuten blir en live video-overføring av julegudstjenesten strømmet av Bladet Vesterålen klokka 13.

I Melbu kirke og Hadsel kirke kunne en i dag ikke ha tillatt mer enn 50 tilhørere under en tradisjonelt godt besøkt julegudstjeneste. I Hadsels storstue er kapasiteten betraktelig større, skjønt Morfjord er spent på hvor mange som kommer.

Behov for fysisk nærhet

– Noen er kanskje redd for smitten, men jeg tror mange føler behov for fysisk nærhet, og jeg synes det er veldig flott at Hurtigrutens Hus åpner dørene for julegudstjeneste når situasjonen nå engang er slik den er, sier presten.

– Blir det ekstra krevende å få gjennomført gudstjenesten i Hurtigrutens Hus?

– Vi må ha en del ekstra personale. Folk skal bli tatt imot, og bli henvist til plasser. Men det skal nok gå greit.

Sang og musikk

– Får dere øvet?

– He he he. Vi skal nå møtes på tirsdag, humrer Morfjord, som på ingen måte virker «fortapt» når julaftengudstjenesten 2020 flytter til nye omgivelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Orger: Organist Hanne-Sofie Akselsen Frantzen må spille på litt uvante tangenter på podiet i Hurtigrutens Hus. Foto: Innsendt

– Det blir sang og musikk, lover presten, og nevner både Stine Sivertsen og kulturskolen som bidragsytere.

– Men vi må begrense til tre salmer, da salmesang er i «smittesonen», forklarer han.

– Jeg tror det skal bli bra, sammenfatter Karstein Morfjord om julegudstjenesten i Hurtigrutens Hus, som Bladet Vesterålen skal streame på våre nettsider blv.no