Roser Rock Mot Virus: – Å klare å snu ei krise til noe så nyskapende, kreativt og originalt er bare så utrolig imponerende, sier Joakim Hansen. Foto: Eyvind Gilde

– Vi musikere har vært ute ei vinternatt før

ØKSNES: – Jeg syns det er ufattelig trist, men vi musikere er kreative sjeler, sier trubadur Joakim Hansen fra Øksnes i ei tid der koronaviruset setter stopp for sceneopptredener.

– Det er en tragedie for alle selvstendige næringsdrivende, og spesielt i underholdningsbransjen, sier Joakim Hansen til Bladet Vesterålen.

Trubaduren fra Øksnes legger ikke skjul på at han synes situasjonen er ufattelig trist. Men han ser også at kultur finner nye veier å nå fram på når situasjonen krever det.

– Vi musikere er kreative sjeler, og de fleste av oss har vært ute ei vinternatt før. Allerede er det en bølge av livestreaming-konserter der folk oppfordres til å bidra via vipps.

Hansen viser til Rock Mot Rus som et fremragende eksempel.

– Fantastiske ildsjeler

– Rock Mot Rus ble avlyst, og ett døgn etterpå var Rock Mot Virus en virtuell realitet. Fantastisk å se ildsjelene som nekter å la seg stoppe, men samtidig tar sitt ansvar i form av å følge anbefalingene og restriksjonene som nå er pålagt samfunnet. Å klare å snu ei krise til noe så nyskapende, kreativt og originalt er bare så utrolig imponerende å være vitne til, sier en imponert Joakim.

Fellesskap kontra isolasjon

Han poengterer også det «uhyre viktige budskapet rock mot (vi)rus bringer ut til folk om å fokusere på fellesskapet i krisetilstander der vi mennesker så ofte søker isolasjon».

– Men da selvfølgelig innafor de rammer som nå gjelder med karantener. Da blir internett et viktig verktøy.

Joakim Hansen sier at for han egen del så har ikke koronakrisa rammet så hardt.

Nytt materiale

– Jeg har vært i en planleggingsfase og vil jobbe mest med skriving og innspilling av nytt låtmatriale.

Eneste planlagte opptreden for Joakim nå er Rock mot Virus, som han fikk forespørsel om å være med på, og selvfølgelig takket ja til å stille opp som Nordlands Pøbel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg vil bare oppfordre alle til å ta sitt ansvar for å forhindre mer spredning av korona og ta det med ro. Vi står han av! avslutter Joakim Hansen.