– Vi var fem flygere som satte rekord i såkalt deklarert mål, det vil si en distanse som er bestemt på forhånd. Vi fløy nøyaktig 176,5 kilometer, forteller Bjørnar Trondsen som for tiden er bosatt på Kongsberg.

Etter at målet var nådd fløy Trondsen videre i 12,5 kilometer.

Fløy lengst

– Av oss fem som fløy sammen kom jeg lengst. Den totale distansen ble på 189 kilometer, og det er en av de ti lengste turene som er flydd i Norge. Jeg fløy i rundt sju timer, og det er også flystedsrekord for Hvittingfoss som er det mest brukte flytestedet for paraglidere.

Trondsen landet i et øde hytteområde langt opp i skogen.

– Her traff jeg ikke noen folk, og jeg belaget meg på å gå i fem-seks timer. Etter noen kilometer traff jeg heldigvis en dame som hadde glemt noe på hytta, og som jeg fikk haik med.

Verdenscup

I april deltok Trondsen i en verdenscupkonkurranse i paragliding i Brasil. Av 130 deltakere endte han opp med en 10. plass.

– Det er min beste internasjonale plassering til nå. Tidligere har jeg en 11. plass fra prøve-VM i 2010, sier Trondsen som ikke har tenkt å legge opp med det første.

– Jeg vil nok fly så lenge jeg klarer å holde sikkerhetsnåla på grønt i stedet for på rødt. Hvis man skal fly sikkert på dette nivået bør man ha minst 100 flytimer hvert år, helst litt mer. Vingene vi flyr i konkurranse er også mer krevende enn vingene som brukes ellers i friflyging.