Førstkommende fredag kommer den første kolleksjonen, Bearaš (familie), for salg. Gobmi er et ferskt klesmerke fra Sápmi, utviklet av Alta-søstrene Live Moen Johannessen og Hanna Moen Reinsnes med aner fra Sortland. Med på laget har de et helt lag med kreative og flinke folk fra Sápmi.

Klesmerket formidler samisk kultur på en ny og moderne måte. Visjonen er å skape et unikt og bærekraftig klesmerke, som formidler en verdifull kulturarv for alle, sier Live Moen Johannessen, designer og gründer.

Klesmerket er lagt merke til, og er allerede en snakkis før det er lansert. Det er nominert til den nasjonale hedersprisen Fushion Tribute Award, og er kåret til topp tre mest lovende start-ups i gründerakseleratoren ArcHc Accelerator. Kolleksjonen består av t-skjorter, gensere og caps med et broderi av en jente ikledd den samiske hornlua; ládjogaphir, som er historisk.

I tillegg finnes det eksklusive antrekk i reinskinn for han og henne. Klærne er tatt inn i én butikk i Oslo og én i Tromsø i tillegg til eget nettsalg.