27-åringen møtte kjæresten Alexander Sørloth for snart sju år siden, da begge bodde i Bodø. Hun som student og han som et fremadstormende talent i Glimt. Etter en fjelltur i nordnorsk natur fant duoen tonen og har holdt sammen siden.

Selnes fullfører i disse dager masterstudiet i spesialpedagogikk og planlegger deretter å flytte ned til San Sebastian på fulltid. For tiden er det der Sørloth holder til, etter at han i august gikk på lån fra RB Leipzig i Tyskland.

Selnes må fortsatt klype seg i armen når hun tenker på livet de to nå får leve.

– Vi er veldig heldige. Jeg husker en gang jeg kjørte fra Belgia til Paris og bare tenkte «wow», lille meg fra Vesterålen i Paris. Jeg setter så pris på alt jeg får oppleve, sier hun til Nettavisen.

Vil bo utenlands

Selnes reiser for tiden mellom Norge og Spania med hyppige mellomrom og forteller om en detaljert kalender hvor hun sørger for at hun får tid til både studier og kjæresten i utlandet.

Når Sørloth har hjemmekamp er hun som regel på plass for å se på, mens når fotballspilleren er på reise, bruker hun tid på studier og egne interesser. Selnes kommer imidlertid til å legge utdanning og jobb til side når hun flytter til sommeren.

– Jeg har lyst til å leve det livet i utlandet. Det har jeg ikke fått gjort ennå, siden jeg har studert såpass lenge. Det var viktig for meg, å ha noe for meg selv. Men det å jobbe der kan bli vanskelig fordi man flytter såpass ofte, plutselig blir jeg sittende alene med forpliktelser i et annet land.

27-åringen har likevel ikke tenkt til å ligge på latsiden. Hun tenker allerede på mer utdanning, å lære seg et nytt språk eller lære noe nytt mens hun bor utenlands.

– Dette er ikke normalt

Sørloths kjæreste har den siste tiden begynt å dele innblikk i hverdagen med fotballspilleren på appen TikTok. Der legger hun ut både videoer av huset de bor i, forberedelse til nyttårsfest og åpning av dyre vesker.

Hun er imidlertid klar på at paret ikke bryr seg nevneverdig om luksusen som følger med tilværelsen.

– Vi er ikke så opptatt av sånne ting. Det å legge ut videoen av meg som åpner en veske var egentlig en spøk. Men jeg er jo veldig glad i å legge ut ting. Det er artig å se tilbake på. Vi kommer jo aldri til å bo i et hus med bar og kino når vi flytter hjem til Norge, ler Selnes.

Hun og Sørloth bor nemlig råflott til i huset de leier i San Sebastian, noe følgerne får innblikk i på sosiale medier.

– Vi er veldig heldig og lever veldig bra. Jeg klager ikke på det.

Den blide masterstudenten forteller at dette langt ifra har vært livet hun har levd i oppveksten.

– Kontrastene er enorme. Det er en av grunnene til at jeg syntes det er gøy å legge ut også, jeg har jo ikke levd sånn hele tiden. Dette er ikke normalt, jeg må huske det.

Får pengespørsmål fra fansen

Selnes forteller om utelukkende positive tilbakemeldinger på det hun publiserer på nett, men forteller om snodige opplevelser med enkelte fotballsupportere.

Hun har nemlig fått en rekke pengespørsmål fra følgere som lurer på om hun kan sende over en sum deres vei.

– Jeg får masse meldinger i Instagram-innboksen min daglig. De spør om man kan sende penger. Flere går på skole eller har triste historier, men man kan jo ikke begynne å svare. Da stopper det aldri.

Vesterålen-jenta forteller at hun ellers opplever supporterne som svært vennlige, men at det til tider har blitt mye. Da Sørloth spilte i den tyrkiske klubben Trabzonspor var det elleville tilstander rundt paret.

– Det var helt sykt, det gikk ikke an å dra noen steder. Jeg kunne omtrent ikke dra på matbutikken med Alex. Da vi kom til Tyskland kunne vi slippe ned skuldrene litt, forteller Selnes om overgangen til RB Leipzig.

Følges av tusenvis

Det er Sørloth som er fotballstjernen i forholdet, men kjæresten forteller at fansen i San Sebastian også gjenkjenner henne når hun kommer på kamp.

Oppmerksomheten rundt henne og den blivende samboeren har gjort at hun har opparbeidet seg en stor følgerskare i sosiale medier. På Instagram alene følges hun av nærmere 40.000 mennesker. Selnes er imidlertid veldig klar på at hun ikke skal bli influenser av den grunn.

– Det er ikke noe for meg, sier hun lattermildt.

– Tenkt masse på det

Med delingen av diverse videoer og bilder fra både eiendeler og hjem, forstår Selnes spørsmålet om sikkerhet. Det er ingen hemmelighet at en rekke fotballspillere i ulike land har vært offer for innbrudd den siste tiden. Det har hun gjort seg opp flere tanker om.

– Jeg har tenkt masse på det. Der vi bor nå er sikkerheten veldig god, og det er en av grunnene til at jeg har turt å legge ut. I tillegg har vi bare akkurat det vi trenger av eiendeler. Jeg er klar over at det kan skje, spesielt siden det er kjent at fotballspillerne bor i et visst område. Men jeg legger ikke ut en hel video, slik at man vet hvor man kan gå. Det er bare små glimt av huset. Det er noe jeg er bevisst på.

Også fotballspilleren selv er fan av det kjæresten deler i ulike kanaler.

– Han syntes det er litt artig. Selv så legger han bare ut fotball, trening og kamp, så han har ikke noe imot at jeg gjør det. Men jeg slenger ikke bare ut, han godkjenner det først.

Mot sommeren flytter Selnes ned til San Sebastian, men det er på ingen måte sikkert at det er der duoen blir værende. Sørloth er i utgangspunktet bare på et lån, som utgår i juni. Deretter skal han tilbake til Tyskland og RB Leipzig.

Kjæresten er imidlertid klar på hva hun hadde valgt, dersom hun kunne bestemme hvordan fremtiden så ut for de to.

– Hundre prosent Spania. Det er det beste. San Sebastian er den fineste byen vi har bodd i.